Skogsmulle

Äventyr i skogen väntar.

Jag vet inte så mycket mer än att det ska bli kul , intressant och spännande.

Förmodligen skitjobbigt. Chefen har mer än en räv bakom örat 😉

Men jag är inte den som är den.

Mod och tillit. Har du fått min tillit så kan jag göra det mesta. Fast inte vad som helst.

Det närmaste jag kommit jakt. Paintball med mina godingar i Dalslandskogen. Trots att jag inte träffar en ladugårdsvägg med luftgevär är jag tydligen bra på headshots 🙂

Jag är en stadsfröken, men är uppväxt med natur och friluftsliv så det sprutar ut öronen. Vandra i fjällen, fiska i havet, plocka svamp och bär i skogen. Fjällfiske. Semestrar i Härjedalen och Norge. Somrar i Bohusläns skärgård. Ja ni fattar. Jag är barn till friluftsmännniskor. Jag som trivs bäst under en filt på soffan med en bok att läsa. Jepp, bokmal är mitt andranamn. Som barn var jag lillgammal och en töntig plugghäst som tonåring. Men det är en annan historia.

Naturen var det.

Som 4-åring satte jag mig ner i en glänta i skogen och sade ifrån med bestämd röst: jag är trött på det här utelivet! På sjön blev jag sjösjuk. Jag minns ändå att jag älskade att följa med pappa ut i båten och fiska även om jag ofta blev sjösjuk utanför Härmanö.

När mina barn växte upp började jag uppskatta allt jag upplevt som barn. Självklart har jag lärt mina barn att fiska krabbor och morfar har lärt alla att fiska. Vi var ofta ute i skogen, tittade på växer, kollade djurbajs, plockade svamp och bär och vandrade. Jag var nog en jobbigt pedagogisk mamma för Johan frågade lite irriterat en gång: måste vi veta vad alla blommor heter? Stackars ungar som växte upp i Dalsland och inte i stan 😉

Nu ska jag på överlevnadsläger och det pirrar av förväntan. Det får bli som det blir och jag tror att det kommer att blir skitjobbigt och fantastiskt roligt!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Responses
  1. min skräck att inte få kaffe.
    inte ha mascara. inte duscha.
    hoppas du överlever…

  2. Fröken Hulda skriver:

    Helt underbart inlägg med dofter av nostalgi och förväntan 🙂

  3. jag blir häxan surtant + migrän och det vetefan…
    jag hade nog fått sparken där.

    • inna skriver:

      Jag blir grinig om jag inte får mat, men så är det för alla. Vi ska kämpa och samarbeta för att kunna prestera ännu bättre på våga. Lära oss att bli bättre kravställare och kommunicera rakare. Och har roligt tillsammans!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>