Plus & minus

Det är verkligen ett stort plus att komma hem och sätta sig vid dukat bord och bli serverad middag varje dag! Jag har världens bästa son. Ja, jag är lyckligt lottad som är mamma till tre fantastiska människor.

Det suger att bussen är nästan en halvtimme försenad p g a vägarbete. Det suger ännu mer att det regnar.

Så dagens lärdom.

Visst är det härligt att få en utskällning. Eller inte. Men sånt hör till jobbet.  Först blev jag bara pissed off, men det är aldrig bra att bemöta i affekt. Och jag vet att det inte är en personlig utskällning, utan det gäller min arbetsroll.

I stället började jag utforska vad som hänt, varför, vem eller vilka som är ansvariga samt se över min egen roll. Vad hade jag kunnat göra bättre och hur ska jag hantera saker i fortsättningen? Det hjälper inte att bli illa berörd, förbannad eller ledsen. Jag tänker dock inte ta skit när det är obefogat.

Jag är nybörjare och har man inte någon manual eller tydliga instruktioner blir det fel. Är man dessutom överhopad med arbete och har för få som kan utföra det går ekvationen inte ihop. Vad ska man prioritera? Oavsett hur man prioriterar blir någon missnöjd.

Som vanligt är ledordet kommunikation.

Jag fascineras av hur olika människor kommunicerar och jag är tacksam för all jävla skit jag tagit mig igenom för jag har fått kunskap och erfarenhet som gör att jag vågar hantera svårigheter. Jag är inte lika ömhudad och mån om att bli omtyckt av alla längre. Jag vågar ta en diskussion. Men jag hoppas att jag är tillräckligt lyhörd och att man inser att jag försöker se till helheten och att det är allas bästa som är målet.

Tack och lov att jag jobbat i skolans värld så länge, så jag är van att trolla med knäna 🙂

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses
 1. Tofflan skriver:

  Just obefogade påhopp har jag en specialteknik att bemöta – med ett leende och lenaste rösten/ord (om det är per mejl). Bara såna enkla knep gör att många som är arga tappar tråden, luften. Och DÅ först kan man kommunicera. Annars blir det ju bara envägs, dvs information, i affekt…
  (Har haft en jävlig dag på jobbet också, men ingen som hoppat på mig. Än!..)

  Kram!

  • inna skriver:

   Jag brukar också avväpna med att vara snäll och trevlig.
   Jag reagerar på hur man framför kritik. Den är till viss del befogad, men man formulerar sig på ett otrevligt och kränkande sätt. Sen tycker jag att det är fegt att sitta på sitt rum och klaga och skicka ilskna mejl i stället för att prata med berörda. Men som sagt, vi kommunicerar på olika sätt.

   Varje dag är en lärdom.

   Kram!

   • Tofflan skriver:

    Ja det är fegt. Kritik ska med fördel framföras öga mot öga. Och det finns bra sätt att säga saker på – och mindre bra sätt. På jobbet försöker jag ge både positiv och negativ kritik. Det ligger i min roll att göra det – även oombett. Tänk, för mig är det så lätt här! Men så svårt privat…

    Jag hoppas att du konfronterade vederbörande IRL..?

    Kramen!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>