Livet

Där vi är i livet beror på val vi gjort.

Medvetna, omedvetna, praktiska, tankemässiga, kanske till och med tvångsmässiga.

Mycket handlar om mitt förhållningssätt till min situation.

Har jag en kronisk sjukdom menar jag inte att jag valt den, men jag väljer hur jag förhåller mig till den.

Är jag utan arbete kan jag tycka att samhället ska ge mig ett jobb. Eller jag kan utbilda mig, flytta eller söka i en annan bransch.

Förhållningssätt.

Man kan välja offerrollen.

Eller så kan man välja att ta kontroll över sitt liv och sina val.

Och jag märker en påtaglig skillnad sedan jag bestämde mig för att sluta bära offerkofta och ha en positiv attityd. En märkbar skillnad. Att välja bort energitjuvar ur sitt liv lättar bördan oerhört.

Man kommer längre med positivt tänkande. Och det betyder inte att jag ska vara en sprudlande gladskit hela tiden, utan det handlar om mitt förhållningssätt. Med ett positivt förhållningssätt fastnar jag inte i negativa tankespiraler, utan får energi att hantera livets händelser.

Så här tänker jag och det är rätt för mig. Det behöver inte betyda att det är rätt för dig. Men jag blev förvånad hur mycket som förändrades till det bättre i mitt liv när jag ändrade förhållningssätt.

Jag väljer att vara positiv. Det ger mig styrka att hantera motgångar och acceptera nederlag jag inte kan styra undan.

Over and out <3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
10 Responses
 1. Jennifer skriver:

  Åh vad bra skrivet! Jag försöker också tänka som du, men du får det att låta så självklart 🙂

  Ibland är det känns det bara FANFANFAN och då är det lätt att gräva ner sig, se bakåt och som du skriver: ta på sig en offerkofta. Det kan liksom vara väldigt bekvämt att vila i ”synd om mig”-känslan. Enklare än att göra nåt åt skiten.

  Jag tror att jag skulle behöva gå i terapi hos dig 😉

  Kram!

 2. Märta skriver:

  Kloka människa! 🙂

 3. en trogen läsare skriver:

  Helt rätt Inna! Du vet hur man lever livet, älskar din blogg även om jag inte kommenterar så ofta
  Kram

  • inna skriver:

   Man ska ta vara på livet och leva fullt ut. Det värsta som kan hända mig är att jag blir bitter och förgrämd. Det är min stora skräck.

   Kram

 4. jag riktigt njuter av att gå på a-kassan. får ut 9.500 kr drygt i månaden. vi lever gott.
  snart stockholm då vi ska bo på lyxhotell och roa oss kungligt för sparade slantar.
  jag är så glad över min bil. nu kan jag hälsa på barn och barnbarn på egna villkor.
  livet är riktigt lyxigt här nere i bottenskiktet. kram på dig du tjusiga quinna 🙂

  • inna skriver:

   oavsett om man har mycket eller lite pengar, jobb eller är utan så handlar det om att styra över sitt liv och göra det bästa av det. Att ha en positiv livssyn betyder inte att man ska vara odelat glad jämt, utan att man kan hantera livets händelser på ett bättre sätt. Så tänker jag.

   Jag förstår vilken frihet bilen betyder för dig!

   Kram

 5. Tatiana skriver:

  Jag hade aldrig överlevt om jag inte bestämt mig för att Ja, ja visst jag har en kronisk sjukdom . Och det är inget att hänga upp hela sitt liv på .

  Jag har tur som har så många vänner som förgyller mitt liv . Utan vänner och utan min jävlaranamma så hade mitt liv varit mycket dystrare . Jag gnäller av mig ibland men mest för mig själv. Vill inte ha några tycksyndomkommetarer utan mer -Jag tror på dig .Kämpa på. Ja, så på ett ungefär .

  Kram snygging !

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>