Semesterharmoni

Huvudet är fullt av tankar och ord.

Själen är fylld av harmoni.

Jag behövde semester mer än jag trodde. Tid för vila. Tid för reflektion.

Jag njuter av livet på landet och leker lite hemmafru när Kärleken jobbar. Jag plockar fram det milda, mjuka och husliga inom mig. Den stressade chefen som pekar med hela handen och bestämmer vad andra ska göra har tagit semester. Båda finns ju inom mig och det är viktigt med balans för att uppnå harmoni.

Kärleken lockar fram det milda och mjuka i mig. Han som är så snäll och omtänksam slipar bort mina vassa kanter. Herregud, jag är inte ens sur på morgonen längre!

Jag är tacksam för allt som livet ger. Kärlek och människor att älska. Glädje, gemenskap och vänner. Prövningar och svårigheter som får mig att växa och utvecklas. Erfarenheter som skapar möjligheter. Insikt. Mod. Styrka.

När jag sitter i kökssoffan och tittar ut över de vackra omgivningarna fylls jag av harmoni och inser att livet på landet är som balsam för själen.

Vinden susar i träden, fåglarna sjunger, det gamla huset knarrar och knäpper och det är stilla. Inga skrikande ungar och högljudd biltrafik som i stan. Sen vet jag att det inte är så idylliskt i novembermörkret när regnet piskar och man måste laga läckande tak eller mitt i vinterns snöstorm som gör att man inte kan ta sig till jobbet.

Men jag njuter av här och nu.

Sommar. Sol. Naturens skönhet och lugn.

Det är lyx att äga hela dagen utan måsten. Sova när jag vill. Äta när jag vill. Dagdrömma. Läsa. Bara vara.

Vandra omkring i den vackra sommaren och njuta av alla blommor. Vallmo, blåklint, prästkrage, åkervinda, lin, blåklocka. I trädgården finns både rosor, doftjasmin, hallon och bigarråer. För att inte tala om alla fjärilar. Underbart!

Jag är tacksam över min förmåga att glädjas över de små sakerna i livet. Tacksam att jag känner harmoni och lycka. Tacksam att jag vågar älska och älskas.

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>