Hej

Hej bloggen hur mår du? Jag mår bra.

Tillvaron är fylld av mat, sömn och kärlek.

På nätterna drömmer jag mycket, ligger vaken en stund mitt i natten för att sedan stensomna på nytt och drömma ännu mer. Kärleken påstår att jag snarkar. Jag vaknar inte ens när hans väckarklocka ringer. Och det gör inget om jag vaknar 6, 8 eller 10. Kroppen får styra.

Lite småpyssel på morgonen. Plocka ur diskmaskinen, hänga tvätt, fixa frukost.

Det är ett lugnt och behagligt tempo och jag mår så gott. Sen vet jag att jag skulle klättra på väggarna av att vara hemmafru på riktigt, men nu är det skönt.

Det är skönt att betrakta världen utanför lite på avstånd. Läsa debattinlägg och reaktioner, men ändå inte kasta sig in i hetluften. Men ibland undrar jag hur en del tänker. Som debatten om bh till barn. Det handlar inte om bh till barn i sig. Om en 8-åring BEHÖVER en bh är det ingen som ifrågasätter det. Det som ifrågasätts är SEXUALISERINGEN av våra barn. Det är där fokus borde ligga. Tycker jag.

Hur långt har vi kommit med jämställdhet om unga killar tycker att det är självklart att deras systrar kommer att tjäna flera miljoner mindre under sitt yrkesliv på grund av kön, inte utbildning. -Så är det och har varit. Gilla läget är killarnas svar.

Eller att kvinnor tar för givet att en man ska betala när man går ut tillsammans på dejt. Det är förlegat och har sitt ursprung i det ännu mindre jämställda samhället där kvinnor hade minimal inkomst eller ingen. Vill vi tillbaka dit? Och tänk om jag som kvinna med hög lön dejtar någon som är arbetslös eller lever på existensminimum kräver att han betalar? Det är förlegat tycker jag.
Och hur ska man göra om två killar dejtar? Eller två tjejer? Obs ironi är väl bäst att påpeka.

Jämställdhet ska bygga på lika värde och att man är överens utan att någon blir nedtryckt. Hur många föräldrar förväntar sig att döttrar hjälper till mer hemma än söner? Det gjorde jag utan att reflektera över det. Könsrollsmönster är svåra att bryta.

Såna funderingar har jag inom mig när jag planerar vad jag ska laga till middag, vilken sommarpratare jag ska lyssna på och vilken bok jag ska välja att läsa i solstolen.

Jag lever i den lilla världen i lugnet på landet och jag mår så bra.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. Vi kan helt enkelt inte låta bli – du & jag 😉

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>