En dag mitt i livet

En zombie vacklar upp ur sängen. Benen rör sig, men hjärnan är inte påkopplad. Blir pyntad och påklädd, sätter sig vid dukat frukostbord, äter och samtalar i harmonisk gemenskap. Det går på någon slags autopilot. Pussar på H och går ut i mörkret. Snön yr och vinden är kraftfull. kamp för att hålla mig kvar på vägen. Promenad i full storm är bra. Man vaknar, blir nästan pigg.

Tack och lov för mina morgonpromenader!

Arbetsdagen är så där utmanande, rolig och kreativ som det ska vara. Även om personalmöte inte är favoritsysselsättningen direkt. Jag älskar verkligen att jobba med ungdomar. De testar gränser, utmanar och törstar efter kunskap och vi vuxna är där för att ledsaga, stötta peppa och stå ut när de växer som människor. En del har mer växtvärk än andra och då får man vara extra stark och tydlig som vuxen.

Utbildning handlar inte bara om matte, svenska och fysik. Det handlar lika mycket om social kompetens och självkänsla. Jag är tacksam över det lilla jag kan bidra med. När man lyckas nå fram till de som satt upp höga murar och attityd blir man varm ända in i hjärteroten. I alla fall jag.

Nu stänger vi butiken för idag och satsar på skönhetssömn. I morgon är det teknikprojekt, besök av förhoppningsvis  blivande elever och  media som står på agendan.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>