Konvalescent

Beordrad att vila och inte lyfta något.  Har bestämt mig för att lyda order. Så att operationen inte blir förgäves.

operation

Jag har alltså opererats för framfall. Något som många kvinnor drabbas av, men som man kanske inte pratar så mycket om. I mitt fall orsakat av täta graviditeter(3 barn på 3,5 år), för mycket lyft och för lite knipövningar samt lite ärftlighet. Både mamma och farmor blev opererade för samma sak.
Läkaren har kortat av livmodertappen som hängde ut och fäst upp både främre och bakre slidväggen. Tänk, jag kan kissa normalt igen! Har varit som en prostatagubbe i flera år. Och inget som hänger ut längre. Min livskvalitet har redan ökat avsevärt.
Kvinnokliniken på Motala sjukhus är oerhört proffsig och fantastisk på att ta hand om patienter. Tusen tack.

Hittills har det inte varit några problem att lyda order. Jag har varit helt utslagen efter narkosen. Som om jag hade influensa. Så det har inte varit svårt att vila. Jag är även en duktig patient och tar meducinen jag är ålagd att äta samt ta en spruta i magen varje kväll. Det var inte så läskigt som jag trodde att sticka en nål i magen.

Ute är det vitt och kall. Ny snö har fallit i natt. Inne är det varmt.

Horisontalläge på soffan. Serier på datorn. Bra böcker. En man som pysslar om mig. Jag har det oförskämt bra.

konvalscent

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
5 Responses
 1. Tofflan skriver:

  Bra att kliniken i Metropolen Byhålan skötte sig. Nu är det upp till dig att krya på dig. Gör det!

  Kram!

 2. Bella skriver:

  Krya på dig du bästa Gullvippa:) Tänk vad du får gå igenom här i livet! Det ena efter det andra, men du är ssåå stark som klarar av detta tycker jag. Sköt om dig nu! Kramar från ett snöigt Dalsland, Bella

 3. Marina Nilsson skriver:

  Hej Inna!

  Jag är frilansjournalist för Hemmets Veckotidning och skriver en artikel om framfall. Jag ser att det var några år sedan du opererades men kanske har du ändå lust att berätta lite om det? Du kan vara anonym i tidningen om du vill.

  Mejla mig gärna!
  Vänliga/Marina

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>