Reflektion

Det senaste halvåret har varit en omtumlande tid.

Först 3 månader med himlastormande kärlek.

Sen 3 månader med kärlekssorg.

Det var som att flyga luftballong. Högt och euforiskt.

Så knuffar H ut mig i luften, utan fallskärm.

Jag faller fritt och allt är fullständigt kaos.

Till slut  landar jag med båda fötterna på jorden  och jag känner att jag är stabil.

Jag kan gå stadigt och tryggt.

Jag har utvecklats och inser att jag är stark. Men blir förvånad när andra kallar mig klippa och pålitlig. Den spontana, slarviga känslomänniskan jag?

En av mina insikter är att jag är en bättre pedagog än skolledare. Det är lärarjobbet och eleverna jag brinner för. Jag gillar det administrativa också. Men inte lika mycket =)
Som lärare lägger jag mycket tid på den sociala utvecklingen. Att få eleverna att känns sig trygga, få ökat självförtroende och ta eget ansvar. Det är värt att lägga lite extra tid på det, i stället för att köra på med kursmål , uppgifter och planeringar. Eller räkna varje lärarledd som viktigast. För oftast når man kursmålen tack vare tiden man lagt på gruppen, trygghet och självkänsla.

Ibland känner jag mig som en fusklärare för att jag inte ha så mycket katederundervisning och föreläsningar. Men det finns så många andra sätt att förmedla kunskap  och misslyckas man en lektion är det bara att ta nya tag, hitta på något annat och be eleverna om ursäkt. Det händer ytterst sällan som tur är. Men däremot försöker jag inte låtsas vara förberedd om jag inte är det, utan erkänner och planerar  tillsammans med eleverna i stället.

Jag är spontan och passionerad. Ofta får jag snilleblixtar och infall. Så när jag kollade på Gokväll (jag vet, men det var paus i handbollen) fick jag världens idé för måndagens religionslektion. Och så ska jag nog lära min kära kollega att inte vara så allvarlig, utan jobba mer med det sociala. Bjuda lite mer på sig själv. Då kommer det att bli bra. Och ge de som vill jobba mycket och hårt möjlighet att kunna göra det.

Fastän jag bestämt att jag inte skulle tänka på jobbet idag har jag gjort det ändå. Det är svårt att styra en spontan själ =)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. Vickan skriver:

    Det låter jätte bra ju camilla! 🙂

  2. Tofflan skriver:

    Jag har alltid trott att du är en bra lärare. Mycket bra dessutom!
    Kram!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>