Familjen husmanskost

På spisen står en stor gryta ärtsoppa och kokar. Sonen har beställt.

Till middag åt vi stekt strömming sill och potatismos. Himmelsk föda.

Rotmos, pannbiff, köttsoppa, stekt fläsk med löksås, stek, kålpudding och  sjömansbiff serveras regelbundet i vår familj. Traditionsrik mat som jag lärt mig av mamma och farmor att laga.

Pulvermos och mamma scan kommer inte över min tröskel. Kalla mig konservativ, men det är viktigt med bra mat. Och planerar man behöver det inte ta så lång tid.

Idag lagade vi middag tillsammans 21-åringen och jag. Småprat och pyssel vid spisen. Dela måltiden vid bordet och sen försvinner var och en in till sitt. Dator och umgänge med vänner.

Harmoni.

Arbetsdagen har gått i ett. Man hinner knappt att tänka efter. Men det blev en härlig sittning i lunchrummet med prat och skatt med vänner. Såna stunder ger energi. Åh vad det är viktigt att få skratta!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Responses
  1. kopierar dina tre sista rader rakt av. tänk vilket fantstiskt jobb man har!
    jag behöver kanske uppgradera för att kunna ha fler träffar…
    ska man göra det? kostar 245 kr/år. vettigt?
    kan jag byta några tecken i ”namnet”?
    tänkte jag skulle fråga den person som jag vet vet allra bäst.
    en go fredag har vi framför oss 🙂
    kram inna rock´n roll woman me like.

  2. Tatiana skriver:

    Jag kan bara hålla med dig ! Blev bedrövad idag då jag stod bakom en mamma i kassakön som köpte snabbburgare , färdiga köttbullar och fiskpinnar . Det är både dyrt och inte särskilt gott. Min förebild är Annika som har fyra barn och lagar mat från grunden .

    Mat är oerhört viktigt !
    Kram sötis !

  3. Tofflan skriver:

    Härligt med husmanskost! Tyvärr lite svårt för mig som inte äter nåt annat kött än kyckling och kalkon, men annars… Så gott!

    Kramen!

    • inna skriver:

      Tofflan: Vegetarisk ärtsoppa, kycklingfilé i dillsås, pannbiffar/köttbullar på kycklingfärs, grönsakssoppa, kokt höns med currysås. Stekt fisk med potatismos. Det finns massor utan fläsk och nöt!
      Kram

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>