God morgon

Tung i huvudet idag.

Fast då vet jag ju att jag har ett.

Har drömt rörigt i natt igen.

Stod ute på min balkong och skulle äntligen städa där.

Håller på och helt plötsligt är mitt vardagsrum fullt av folk som ropar till mig och pekar. När jag vänder mig om ser jag att balkongräcket har lossnat och när jag tar i det släpper det helt och balkongen är helt utan räcke. På tredje våningen.
Jag släpper in mina gäster, tydligen är det nyårsafton och en kompis från förr har spontant dykt upp med en bunt ungar. Sätter på kaffe och funderar på vad jag ska bjuda dem på. Upptäcker att kylskåpet är fullt av räkmackor som jag fått av någon tidigare, men vännen från förr kan inte äta räkmacka p g a ont i knät. Då säger min son att vi har ju bullar i frysen. Och det hade vi! En stor påse.
Kommer på att jag måste ringa hyresvärden och få balkongräcket fixat. Går ner i trappuppgången för att se vilket nummer jag ska ringa på helgen. Men de har tagit bort alla tavlor med information och telefonnummer. Jag letar och letar, men ingenstans finns något telefonnummer till vaktmästare eller jour. Däremot arga lappar om vem som glömt tvättmedel i tvättstugan och listor över vilka som är bäst på att städa. Sen hittade jag en stor lapp där jag ombedes gå till ett kontor. I Ed*
Jag går till slut upp utan att ha hittat något nummer att ringa. Mina gäster väntar och väntar på att kaffet ska bli klart. På bänkarna står fina fiskgratänger som jag lagat, men som jag glömt att ställa in i kylskåpet, så de vågar man inte äta. Min sista tanke innan jag vaknade var att nu måste jag göra fiskgratäng på köpekrabba. Jag har ju ingen riktigt kvar i frysen!

Hur ska man tolka en sån dröm?

Så nu är jag vaken. Klockan är strax efter 8. Katterna har försökt att få upp mig ganska länge. Så jag tassade upp och gav dem vatten och mat. Nu väntar jag på kaffet.

Hoppas att kaffet ska få huvudet piggare. Jag avskyr förkylningar som velar fram och tillbaka. Min har velat i över 3 veckor.

Försvinn säger jag bara!

Efter lunch tar jag min väska och åker. Åker till mitt andra hem och min andra familj.

Jag längtar.

 

* Ed ligger i norra Dalsland drygt 8 mil härifrån.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
5 Responses
 1. hej…
  kan du testa och skicka en kommentar i min nya blogg?
  har lagt granskning på – så får vi se. efter gråt och tandagnissel har jag förstått att jag inte kan vara utan.

 2. Alice skriver:

  Vi får se nærmere på drømmen din vennen 🙂
  Vi gleder oss veldig til å se deg igjen, og du får ta djevelsdrikken, så
  kanskje slipper forkjølelsen din også 🙂
  Ikke mange timer igjen 🙂

 3. Elin Veena skriver:

  Hej!
  Vilken trevlig blogg du har.

  Ha en fin dag!
  Kram Elin

 4. oj, vicken dröm…
  ja, åsså ska man hålla sig pigg på dagen efter ett sådant sjå…
  lyllo dig som ska till bästa vännen 🙂
  jag fortsätter att tampas med de elaka…
  bautakramenfrån8milfrånföregåendetalare.

 5. Micke skriver:

  Haha, rörigt värre minsann!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>