Linssoppa
Linssoppa är bra mat som passar både en glutenfri vegan och oss vanliga allätare. Kokar man en stor gryta blir det både lunch och matlådor att stoppa i frysen.
Så här gör jag. Inga exakta mått som vanligt, utan jag lagar ”på känn”
Hacka 1-2 lökar och några vitlöksklyftor. Skala och skär några morötter i lagom bitar, typ halva slantar. Skär en röd paprika i bitar.
Fräs curry och chili/sambal olek i olja. Häll på lök, mot och paprika och fräs tills det får fin färg. Häll i en påse röda linser ca 6 dl, 2 burkar krossade tomater och ca 1½ L vatten + valfri buljong. Salt och peppar efter behag. Låt koka i ca 15 min tills linserna är genomkokta och morötterna har lagom tuggmotstånd.
Servera med ett gott grovt bröd.
Category: recept
Senaste kommentar