Shoppat klart!

En runda på stort shoppingcenter med 2 pigga 7-åringar tar på krafterna. Även för den som är ung och frisk =)

Men vi hittade massor av saker. Mest mat. Fast jag unnade mig en top för 129 kr. Blå. Samt nytt puder.

En sak som slog mig när jag gick till leksaksaffären med småflickorna var att det kommer att ta lååång tid innan vi förändrar könsrollsmönstren. Bland leksaker är det strikt uppdelat: rosa till tjejer och blått till pojkar. Och ungarna blir matade och indoktrinerade och ju mer man möts av detta desto mer normalt upplevs det. För mig är det helt sjukt att det är så stereotypt. En pojkdocka måste inte vara klädd i blått! Eller en flickcykel rosa!

Annars fanns det många färger på Nordby Tofflan. Vackra färger och fula färger. Mest vackra. Se:

Turkos i långa banor. Jag fick leta länge länge innan jag hittade något orange. Helt ärligt. Fast jag hittade ett tepaket som var både turkos och orange. Mest turkos så klart =)

Te, fetaost, choklad, oliver och krossade tomater fick jag med mig från mataffären. Trots att det är en jättebutik är det mesta mycket dyrare än på mitt lilla  hemköp hemma i Vänersborgs centrum.
Som ser har jag blivit påverkad av Fru Hatt. Ska bli spännande och se om Mutti är så mycket bättre än de vanliga.

Idag är det min farmors födelsedag. Hon skulle fyllt 92 om hon levat,  men hon finns inte längre bland oss. Farmor och jag hade en mycket speciell relation. Jag stod henne närmare än alla barnbarn. Jag var det första barnbarnet och den dotter farmor aldrig fick. Jag är lyckligt lottad som fått så mycket kärlek. Min mentala styrka har jag fått av farmor. Hon fattas mig varje dag.

Grattis farmor Inga<3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
5 Responses
 1. Tofflan skriver:

  Ja jag gillar ju inte att shoppa – se senaste mitt inlägg från shoppingturen på vår lokala stormarknad Gränby centrum – och det klart, om det vimlar av så här många turkosa prylar är det ju inte konstigt om jag MÅR ILLA! Hårvårdsprodukter brukar ha orange förpackningar, det är därför jag alltid är så SNIGG i håret! 😉

  *drar mig tillbaka och ryyyser en stund*

 2. en lyckad stund på köpcentrat förstår jag 🙂
  själv bidar vi tiden hemmavid idag. flickorna och jag har ändrat om lite i deras rum och de blev görnöjda. det ha regnat lite och varit gråväder hela denna dag och nu plötsligt är det ju snart kvällen och mello-tajm. försökt att styra om till lite mer orange i min blogg, men det vart inte så mycket att välja bland. nu önskar jag mig en kamera så jag kan få upp egna bilder. ska önska mig till 47-årsdagen (apropå ungdom, alltså)
  kram från en orange tant i dalsland till en ärtan pärtan turkos snygging fn i annat land.
  pssst! tofflans färgsmak är verkligen oklanderlig 🙂

 3. joacim skriver:

  Hej! Tycker det ser turkost ut! Har fullt upp med en tvååring när jag handlar osså säger du det blir värre med sjuåringar! Suck … 😉

 4. Tofflan skriver:

  Jeannette: Du har så underbart bra färgsmak! 😀

 5. Inna skriver:

  Tofflan: jag står ut när jag vet att det bara tar 2-3 timmar. Och nu slipper jag ta bussen ut till mitt köpcentrum för att köpa puder. Det är en stor vinst!
  Så du menar att jag inte är snygg i håret? Eftersom jag ALDRIG använder hårvårdsprodukter i orange förpackning.

  Kram

  Jeanette: tänker du förråda mig????? Orange?????? Håll dig till ditt tantgröna! Lööööv jo!

  Joacim: 1 unge går bra, men 2 ungar blir så mycket mer än 1+1. I alla fall andras ungar =)
  Och jag har överlevt 3 ungar med 22 månader emellan =)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>