Positivt tänkande

Den senaste tiden har det skrivits mycket negativt om skolan i kommunen där jag arbetar. Både i media och på nätet.

Det finns väl ingen verksamhet som så många har så mycket åsikter om och så många som anser sig vara självutnämnda experter som skolan.

Alla har ju gått i skolan en gång.

Det trista är att många dömer ut gymnasieskolan där jag arbetar, bara för att grundskolan har problem. Man väljer bort för att man tror att det inte är bra.

Men det är faktiskt så att många av våra elever lyckas mycket bra. Läser man betygsstatistik och hur många som får behörighet till vidare studier (något av de som undersöks på grundskolan av både LR och LF) så ligger vi högt upp på listan. I det övre skiktet i landet. Dessutom är trivseln mycket hög bland både elever och personal.

Det finns massor av fördelar med att gå på vår skola.Visst jag är partisk, men eleverna trivs, vi har små klasser, det är en nära relation mellan personal och elever och en trevlig miljö med ”högt i tak” . Att skolan har fina, fräscha lokaler är ännu ett plus.

Så de föräldrar som dömer ut gymnasiet i Mellerud, för att man tror att det brottas med samma problem som grundskolan, vet inte vad de talar om.

Det fokuseras för mycket på det negativa. Allt för många gnäller bara. Framförallt gnäller man på ledning. Men de som leder kommunen är de som invånarna röstat fram i fria val.

Vill man ha förändring, får man arbeta för det. Inte sitta passiv och gnälla.

Skapa en föräldraförening.

Gå samman och påverka.

Gör något konkret i s f att bara klaga.

Det är viktigt med positivt tänkande.

Positiva tankar ger positiv energi.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. Tofflan skriver:

    Bra rutet, fröken!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>