Middag för den late
Sonen önskade kött.
Jag ville anstränga mig så lite som möjligt.
Då är svaret middag i lergryta!
Gör så här:
Lägg lergrytan i blöt i vatten i 30 min.
Skala och dela några morötter, gula lökar och en bit rotselleri (eller andra rotsaker du gillar) Skrubba några potatisar och dela i båtar.
Lägg ett lager av rotfrukter i botten av lergrytan. Klappa in köttet med salt och peppar (idag en bit benfri fläskkarré ) Lägg i grytan.
Fyll på med rotfrukter runt om. Krydda med rosmarin på toppen av köttet och lägg i några lagerblad. Salta lite (efter behag, men inte som Farbror Melker) Häll på en skvätt vatten, typ 1 dl.
Lägg på locket och ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och nu kan du göra vad du vill i 2 timmar.
Ta upp köttet och låt det vila en stund innan du skär upp det. Servera med rotsakerna och en kall yoghurtsås.
Både sonen och kompisen åt som hungriga vargar. Jag tror att det smakade gott =)
Ser mycket gott ut! Jag stekte gris till barnen och det var uräckligt, den såg helt grå ut ett tag. Men kidsen åt upp ALLT! (I morgon magsjuka???) Själv avnjöt jag Kalle Kon, inköpt för halva priset en gång för ett tag sen.
Kram o ha en go kväll!
PS Jag brukar göra kyckling i lergryta, MUMS! Den blir otroligt saftig!
Var är min lergryta? Den ska letas fram nu! 🙂
Så typiskt – efter att ha jobbat kväll kommer man hem (och är hungrig) och surfar runt och hittar smarriga maträtter som vänner har ätit. *dreglar klädsamt*