Solskensfredag

Dagens lönearbete har utförts.

Jag har suttit på min tjockrumpa framför datorn och skrivit dokument, pusslat med schema och planering, ringt samtal, smsat med chefen, skrivit ihop veckobrev samt ”pimmat”

Jag ska bli pim-examinator och då gäller att ha koll på vad jag ska kunna för att  förmedla kunskap och bedöma andras insatser.

PIM betyder Praktisk IT- och mediekompetens, så jag ska vara fröken för mina kollegor. Jag tycker att det är roligt och kul att kunna dela med mig av min kompetens.

Nu är det dags att tänka på det oavlönade arbetet: jaga dammråttor och toalettsnusk. Tvinga sonen att diska och känna att det är rent och fint när helgen kommer.

Från att ha städat varje dag till veckostädning på fredag är klivet långt. Men jag trivs och mår bra. Att städa och skura varje dag som jag gjorde när jag var gift var inte sunt. Men att leva i ett destruktivt förhållande är inte heller sunt.

Så hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete. En klyscha, men helt sann. Det har jag empiriska belägg för.

Solen skiner och vinden har lugnat ner sig. Sån här höst gillar jag. Solsken, hög klar luft och vackra färger. Inte pissregn, mörker och storm!

Nu ska jag inte tänka på skola och studier resten av  dagen.

Imorgon blir det att förvandlas till student hela dagen.

Men nu är jag fri att bara vara.

Kolla så fin min Habnero är!

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. Tatiana skriver:

    Meeeeh hur fult är det inte med beniga kvinnorumpor ? Fram för runda kvinnorumpor !
    Kram

  2. min tjockrumpa har flyttat fram till magen – det är rent för sorgligt. har den hellre där bak. nu sitter jag rakt på min alldeles för långa svanskota. det gör ont. får sitta på en platt skinka i taget..
    kram till inna som dessutom har en snygg rumpa 🙂
    kram – trevlig helg.
    idag har jag solat en stund på min balkong!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>