Gårdagens tankar idag

Varje morgonpromenad får jag inspiration till blogginlägg. Ibland noterar jag i simplenote, men många gånger stannar inlägget i tanken. Under dagen har jag inte tid. De flesta inlägg är tidsinställda, som det här. På kvällen orkar jag oftast inte. Eller så struntar jag i datorn. Så många tankar blir inte mer än tankar.

Jag älskar måndagar. Det är alltid lätt att gå upp, även om jag är trött. Det är något speciellt med en ny härlig vecka som ligger framför oss. Eleverna är sällan sprudlande glada på måndag morgon 🙂 Det är mer zombier som släpar sig in i klassrummet. Men jag är glad och förväntansfull.

Man märker att det är ljusare på morgonen. Det gör också att humöret höjs. Även om jag är trött som ett snöre när väckarklockan ringer, så blir jag pigg och glad under min morgonpromenad.

Nästa vecka är det sportlov här. Men jag jobbar. Vi lärare på Real har semestertjänst med vanlig 40-timmarsvecka och semester. Jag är sjukt nöjd med det. Jag jobbar mina 40 timmar på jobbet och jag kan välja när jag ska ha semester. Jag väljer att jobba på sportlovet. Tar kanske ledigt 1 eller 2 dagar.

Men först ska jag leva här och nu. Det är viktigt att leva i nuet.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>