Kaka till Te3
På måndagar fikar vi.
Det är en viktig tekniktradition att ha klassfika.
Imorgon är det min tur att fixa fika.
P g a allergi kan vi inte längre baka med ägg.
Så imorgon är Te3 försökskaniner på min kaka utan ägg. Den doftar gott och ser god ut!
Bärkaka utan ägg
Ingredienser:
50 g smör eller margarin
4½ dl Vetemjöl
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 dl mjölk eller vatten
250 g hallon eller andra goda bär
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låta det kallna lite grann. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölken och till sist det smälta smöret. Rör om till en fin och jämn smet. Häll ner smet i en smord form. Strö över hallon på kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter. Känn med en sticka om den är klar, är den kladdig så behöver den lite mer tid.
Kommer säkert att gå hem. Ser himmelskt god ut.
Smakade smaskens!
Ser jättegott ut!
Det blev inte en smula kvar!