Archive for » februari 20th, 2010«

snöbilder

Category: Uncategorized  Tags: , ,  One Comment

Snö snö snö

Snöyra

Snöstorm

Snökaos

Tågen är inställda. Bussarna likaså. Taket på nybyggda Arena Vänersborg har rasat.

Det märks att vi brukar har milda vintrar. För det är så många tak som rasat. Skolor och sporthallar  som avstängda  p g a rasrisk.  Gatorna är bedrövligt dåligt plogade. Människor med rullator kan inte ta sig fram alls i stan.  Ingen verkar ha fattat att snö tar plats och är tung när den ligger på taket.  Min hyresvärd har inte skottat taket.  Just ovanför min lägenhet är det jättemycket snö.  Som hänger ner över kanten. Lite läskigt.  Hoppas att det inte händer något.

Nya framgångar i OS. Makalösa framgångar för Norge som ny har 5 guld!

Men jag blir så trött på media (läs vg och aftonbladet) som trissar upp motsättningar mellan Norge och Sverige. Som skriver ren skit och som uppmuntrar elakheter och antagonism. Som sätter igång en verbalt krig.

När man istället borde glädjas åt varandras framgångar och se det fantastiska i att två så små länder (befolkningsmässigt) har så många duktiga idrottare som når makalösa resultat.

Beundra Marit Bjørgen som kommit tillbaka på ett sånt fantastiskt sätt.  Hylla Anna Haag.  Älska Anja Pärson. Uppskatta Emil H Svendsen. Gläds åt Aksel Lund Svindal. De är alla hårt tränande idrottare med en enorm vinnarskalle.

Heja  Sverige OCH Norge . Skippa skitsnacket. Man blir lite irriterad på media som gör sig till talesperson för ett helt folk.

Idag är de nya tävlingar  med nya chanser till medaljer för både Norge och Sverige. Och så hejar jag på Simon Amman.  Jag gillar honom.