Archive for » mars 15th, 2010«

EFIT måndag 15 mars 2010

En helt vanlig arbetsdag. Och tänka sig. Jag är INTE i Norge =)


6-tiden
Ljuset  (och katten) väcker mig en stund innan klockan ringer.  Skönt att vi går mot ljusare tider.


7-tiden
Mission impossible typ. Väcker sonen.  Eller försöker snarare.


8-tiden
På väg till jobbet.


9-tiden
Eleverna  surfar lite innan det är dags att ge sig på php =)


10-tiden
Vi pratar projektarbete och hur rapporten ska se ut. Fröken fixar mallar.


11-tiden
Fortfarande lektion i databas. Vi ”lånar” kursmaterial av Stockholms universitet. Jättebra och eleverna får en känsla av vad som komma skall.


12-tiden
-din plats i kön är 50.
Större delen av lunchrasten tillbringas i telefonkö =(


13-tiden
Besök av fd. och blivande elev ^^


14-tiden
Föreläsningen är klar och eleverna jobbar självständigt så fröken hinner in på hemlighuset.


15-tiden
Eleverna jobbar med att bygga webbsidor.  Det är sista lektionen och några vill hellre spela. Fröken säger nej. Då upptäcker de att fröken bloggar på lektionstid.
-Va! Bloggar du på arbetstid! Då kan vi få spela!
Men fröken säger nej och de planerar hämnden genom att bygga en webbplats i den fulaste färg jag vet =)


16-tiden
På väg hem.  Solen skiner och snön smälter. Idag kande jag lukten av ett mycket tydligt vårtecken dessutom. I alla fall om man är uppväxt på Orust. Det luktade styrenplast!


17-tiden
Kammar mig lite. Kan ju vara värt att inte se ut som ett troll när jag ska iväg.


18-tiden
På föreläsning.


19-tiden
med den här underbare mannen!


20-tiden
Uppfylld av skratt och ett och annat allvarsord promenerar jag hem från en mycket inspirerande föreläsning om livet och föräldraskap.


21-tiden
Nu är det måndagsmys.


22-tiden
Kvällsmat. Slarvar man med middagen, så är man svinhungrig på kvällen. Tur att det finns ägg!

Tack för idag. Imorgon är det dags för en ny härlig dag i samhällets tjänst =) Jag har världens bästa jobb och älskar verkligen min vardag med ungdomar!

Gör mig glad och kommentera!

Category: Uncategorized  Tags: ,  6 Comments

Blog award Sunshine

Ibland dyker de upp. Bloggvärldens egna små uppskattningar. Jag tycker att det är jättetrevligt att få. Nån kanske känner sig stressad av att få en award, men jag ser det som ett trevligt inslag och blir glad åt uppmärksamheten och att nån vill ge just mig en belöning.

Såna här saker gör mig bara så glad! Tack snälla rara Tofflan!

Nu är det min tur att dela ut Blogaward Sunshine. Och det är dessa tolv bloggare jag vill ge den till: (utan inbördes ordning)

1.  Mamselamsen
2.  Mona
3.  Jerry
4.  Monica
5. Christina
6. Fotbollsfrun
7. Sari
8. Willimey
9.  Linda
10. Sus
11. Micke
12. Susanne

Så här går det till:
1. Lägg upp bilden på din blogg
2. Ge utmärkelsen till tolv av dina bloggvänner,
länka till dem och tala om för dem att de har fått utmärkelsen
i en kommentar på deras sida.
3. Länka till den som har gett dig utmärkelsen.
4. Ta hem awarden om du vill, eller låt bli.

Nu har jag gått som arbetssökande i över ett år. Det var inte så här jag trodde att det skulle bli. Jag trodde att 23 års erfarenhet inom mitt yrke (informatör) borde vara en tung merit i jobbsökeriet. Så har inte varit fallet.

Läget börjar nu bli smått desperat. Därför VÄDJAR jag till dig som läser min blogg om hjälp att hitta ett arbete. Under fliken CV i bloggens huvud kan du läsa om min yrkeserfarenhet samt om en del av mina utbildningar.

Här kommer lite mer kött på benen om mig:

I min ungdom sommarjobbade jag bland annat med vuxna med psykiska funktionshinder. Efter gymnasiet åkte jag till södra England och jobbade i ungefär ett år, bland annat som hemhjälp åt ett äldre par. Jag har även släkt i England som jag har tätat kontakter med, så mina engelskkunskaper är goda.

Efter studier vid Uppsala universitet, som renderade i en fil kand med litteraturvetenskap (80 poäng i detta ämne) som huvudämne har jag jobbat 23 år inom offentlig verksamhet. Jag har varit trogen ”företaget”, men arbetat på lite olika håll inom verksamheten. Mer om detta i mitt CV!

Jag är engagerad i samhällsfrågor och tar ofta de svagas parti. Under mina 23 yrkesverksamma år har jag bland annat jobbat med vuxna med fysiska funktionshinder som innebär kommunikationshandikapp – synskada och dövhet. Jag har bland annat fungerat som arbetsledare för en grupp bestående av såväl hörande som döva som jobbat med information på teckenspråk. Detta förutsätter en mycket god förmåga till kommunikation och lyhördhet och det har varit ett otroligt stimulerande arbete!

För synskadade var jag redaktör för en tidning i storstil som jag också gjorde i en punktskriftsedition och en taltidningsedition samt två elektroniska versioner. Under flera år fungerade jag även som inläsare av denna taltidning. Vidare var jag med och införde talande webbsidor inom den offentliga verksamheten där jag arbetade.

Som person ställer jag höga krav på prestation av medarbetare och kollegor, men allra högst ställda är kraven på mig själv. Jag är punktlig och morgonmänniska. Vidare är jag pålitlig, levererar alltid i tid och är en hejare på korrekturläsning – av andras texter…


Tofflan i tecknad form.

Skrivandet och svenska språket är mina starka sidor. För att inte helt tappa dessa startade jag den här bloggen i maj förra året. Här skriver jag högst personligt om stort och smått, men i verkliga livet kan jag också skriva artiklar, reportage, notiser, webbartiklar, rapporter, annonstexter, trycksakstexter med mera – det var sånt jag ägnade mig åt under mina 23 år inom offentlig verksamhet (personaltidningar, nyhetsbrev, politisk information etc).

Jag kan upplevas surmulen och sammanbiten stundtals, men det handlar oftast om att jag är koncentrerad och fokuserad på pågående projekt/uppgift som jag ogärna släpper i tanken. För övrigt ser jag på humor som ett sätt att överleva i en hård tillvaro!

Privat är jag särbo med Anna. Vi bor varannan vecka i min lägenhet i Uppsala, varannan vecka i Storvreta när alla fyra barnen är hos sin mamma. Det är svårt för oss att få ekonomierna att gå ihop, nu när jag är arbetslös och Anna jobbar deltid.

Jag har B-körkort och en liten Toyota Yaris som jag gärna rattar – jag älskar att köra bil.

Varken coachföretag eller Arbetsförmedling har kunnat hjälpa mig, så därför vädjar jag till dig som läser min blogg! Har du nåt arbete att erbjuda för mig? Jag är inte rädd för att hugga i och det behöver inte vara ett skrivbordsarbete – trots att det är det jag har mest erfarenhet av. Jag är fullt frisk, men har haft problem med en axel. Efter en operation hösten 2006 är axeln helt återställd.

Nästa månad fyller jag 48 år. Vill du inte ge mig det som står allra högst på min önskelista – ett jobb?

Kontakta mig via e-post! Adressen hittar du längst upp i högerspalten under bilden på mig.

Nu har jag varit och hämtat Anna för tre timmars rast från jobbet. Eller rast och rast. Det blev raka vägen till ICA Heidan för att handla mat för veckan, i alla fall några dagar. Jag lämnade in Lotto och betalade med 82 enkronor/50-öringar och det var INTE populärt. (Alltid retar jag visst upp nån!) Men jag har ont om kontanter och ville använda dem jag hade. Såg i vart fall nåt kul på en av hyllorna inne i affären:


Hårdost bland mjukosten? Kanske nån dissade prästens prästost igår och lämnade en kub kvar.

Anna behövde tvätta håret och fick så göra efter en skål soppa och ett par mackor. Klockan var 14.55 när hon äntligen kunde slå sig ner i soffan och lägga upp fötterna. Klockan 15.40 var det så dags att åka och jobba igen… Nej, detta är ingen rolig helg alls! Och så direkt efter jobbet måste vi åka och handla IGEN, vidare hem till Anna med alla kassar och väskor och slutligen hämta barnen och deras väskor så fort vi bara kan eftersom Elias behöver gå och lägga sig. Ja, inte tu tal om saken, det är verkligen tuffa helger dessa för min kära.

Nu ska jag gå och vattna mina vårtrötta krukväxter, sen gissar jag att mamma ringer. Funderar över ett inlägg jag eventuellt ska skriva sen eller om jag helt enkelt sitter ner en stund och läser… Den här söndagen bara går förbi…

Melodifestivalen i all ära… Rätt eller fel låt vann. Men det finns viktigare saker på tapeten i år än schlagers, nämligen VALET. Därför undrar Tofflan vilka du vill ska vinna valet i höst. Inte vilka du TROR vinner utan vilka du VILL vinner.

Delta gärna i undersökningen genom att svara på den enkla frågan i högerspalten här bredvid!

Att kommentera detta inlägg går inte, men känner du ett oemotståndligt tvång att berätta om vilka du vill ska vinna valet kan du väl skriva om det på din blogg! Inga kommentarer kring frågan publiceras heller vid nåt annat inlägg på den här bloggen.

Tack på förhand för att du deltar i veckans Toffelundersökning! :P

Läs även andra bloggares åsikter om och om att 

Med anledning av att TV-tittandet i vårt land har ökat mycket i år undrade Tofflan hur mycket henens läsare tittar på TV. Och inte verkade det vara några gamla TV-ugglor direkt som läser Tofflans blogg!

Totalt svarade 30 personer och så här fördelade sig svaren:

 • Hälften (15 personer) svarade:  Jag tittar HÖGST tre timmar per dag.
 • 27 procent (8 personer) svarade: Jag tittar nästan ALDRIG på TV.
 • 23 procent (7 personer) svarade: Jag tittar på TV MER än tre timmar per dag.

Intressant läsning! Tack till dig som svarade!

Blogaward Sunshine

Å jag blir så glad! Jag har fått en utmärkelse, eller award som det heter i bloggvärlden, av den vänliga Tonårsmorsan! Tack, jag blev jätteglad. :lol:


Sunshine award!

Såna här ”awarder” är ett sätt för bloggare att visa sin uppskattning för andra bloggare. Nån kanske känner sig stressad av att få en award, men jag ser det som ett trevligt inslag och blir glad åt uppmärksamheten och att nån vill ge just mig en belöning.

Nu är det min tur att dela ut Blogaward Sunshine. Och det är dessa tolv bloggare jag vill ge den till:

 1. Fru Hatt
 2. Fästmön
 3. Skrotfilosofen på nytt
 4. Kloppan
 5. Stattinskan
 6. Oskar
 7. Jonas
 8. Systerdyster
 9. Inna
 10. Aggemannen
 11. Nillan
 12. Annapannan
Så här går det till:
1. Lägg upp bilden på din blogg
2. Ge utmärkelsen till tolv av dina bloggvänner,
länka till dem och tala om för dem att de har fått utmärkelsen
i en kommentar på deras sida.
3. Länka till den som har gett dig utmärkelsen.
4. Ta hem awarden om du vill, eller låt bli.
Category: Uncategorized  Tags: ,  4 Comments

oro

Det har gått så bra.

Nu börjar han slira.

%&)(/=))?(/(&%¤%#%”!”#¤%&/()=