Archive for » september 15th, 2010«

Magkänsla, rocka fett och skapa cred!

Magkänsla, rocka fett och skapa cred!
Magkänsla innebär här omvärldsanalys baserad på den egna kompetensen och att lita på sin intuition när man fattar beslut.
Rocka fett handlar om marknadsföring, att synas, medan termen skapa cred illustreras med fenomenet att folk kan tänka sig att förhandsbeställa en exklusiv bil utan att ens ha provkört modellen. Varumärkets trovärdighet räcker.

Dessa ord delade Putte Svensson, rockparty, med sig idag på årets Uf kick off och jag blev helt betagen i denna kreativa entreprenör.

Jag jobbar 45 timmar i veckan. Har alldeles för låg lön.  Får sällan betalt för min övertid.

Trots det älskar jag mitt jobb och vill inte göra något annat.

Tack vare jobbet som UF-lärare får jag ibland en liten guldkant på tillvaron. Kurser, konferenser, lärarmys och annat kul.

Idag var en sån dag.

Som alltid intressanta föreläsare. UF är så bra på att hitta inspiratörer!

Förutom Putte Svensson fick vi lyssna på Jarno Vanhatapio, snickaren som grundade Nelly.com

Båda två kreativa inspiratörer som brinner för entreprenörskap. Jag hoppas att ungdomarna blev lika inspirerade som jag. Som vanligt var det bara jag som skrattade jättehögt. Jag kan inte skratta tyst.

Skoldagen avslutades med lunch och besök på Innovatum, science center.

Som den pk fröken jag är hade jag bokat en föreläsning med tema manligt/kvinnligt genus för eleverna.

Föreläsaren tyckte dock att det var lite för tråkigt, så det blev en blandad kpmpott om manligt/kvinnligt, media, människosyn och hur vi påverkas av allt. Det blev en härlig dialog med många skratt.

Asbra!

Badrummet är skurat, middagen uppäten och disken diskad. Så nu ska jag bejaka min inre tonåring och se på första avsnittet av oth säsong 8 =)

Kursboken har fortfarande inte kommit, så jag kan ändå inte plugga.

Jag älskar dig inte

Jag fångas genast. Sugs in i handlingen.

Det är som att träffas av ett slag i magen.

Jag förs tillbaka i tiden. Till ett liv där jag håller på att slå knut på mig själv för att vara som jag förväntas. Ett liv med oro och ont magen för vilket humör han ska vara på. Ett liv där jag hela tiden lovar att ändra på mig, så att det blir som han vill ha det.

Men till skillnad från Lotten i Christinas bok så är det jag som slår sönder familjeidyllen. Det är jag som går. Det är jag som gör det mest egoistiska i mitt liv: jag väljer skilsmässan.

För att överleva. Men även om man är den som går, så gör det ont. Det är en smärtsam process.

Jag älskar dig inte får mig att inse vilken smärta jag åsamkat när jag gått. Jag förstår hur ont det gjort. Jag som hela tiden varit fokuserad på min sorg och smärta. Kämpat för att hålla mig ovan vattenytan och överleva.

Och jag har överlevt och kommit ut på andra sidan. Jag har hittat min inre styrka och till slut insett att jag inte är den värdelösa, hopplösa människa jag så länge blev intalad  att jag var. Genom svårigheterna har jag blivit en mer nyanserad människa. När jag vet vem jag är och tror på mig själv, kan jag ge mer till andra.

Jag älskar dig inte av Christina Stielli är en bok som griper tag. Jag känner verkligen Lottens smärta och ångest. Christina har ett fantastiskt språk och jag längtar efter att få läsa hennes nästa bok.

Du måste läsa Jag älskar dig inte av Christina Stielli!