Archive for » mars 23rd, 2011«

Skitsystem

Nyfiken som jag är vill jag kolla hur bra skatteverket har klarat att räkna rätt.

Helst vill jag att de har varit snåla som f*n. Absolut ingen glädje kalkyl.

Försöker få ordning på e-legitimationen. Har inte skiten installerad på denna datorn, så jag följer instruktionen till punkt och pricka. Startar om i tid och otid.

Så är det dags att logga in.

Du har angivit fel kod!!!!

I instruktionen står det tydligt att man ska använda samma kod man har för att ta ut pengar eller betala i butik.

Det funkar inte! Skitsystem! Jag försöker flera gånger.

Nu är min j***a e-legitimation spärrad!

Får väl vänta på det där inplastade hederliga gamla beskedet *muttrar surt över dum teknik*

Fullt eller så

Fullt med lektioner hela dagen.

Det känns som att jag har pratat i ett och glömmer att andas. Men ingen elev sa till mig att hålla tyst, så jag har kört på hela dagen.

Fullt med prat på konferensen. Nyttigt att få delge en del tankar för somliga tror jag. Och få ur sig en del frustration. Ibland behöver man rensa luften för att komma vidare.

Fullt med tankar på vägen hem.

Tomt på energi nu.

Men jag har ändå orkat med komlicerat hushållsarbete som att vattna blommor och tömma kattlådan.

Dessutom har jag klarat av matlagning av den högre skolan: värma gårdagens rester i micron =)


Kyckling africana på mitt vis

Fräs curry, hackad lök och vitlök i olja. Bryn kyckling, som är delad i lagom mumsbitar . Jag styckade en färsk kyckling, men det går lika bra med kycklingfilé.  Späd med god buljong, krydda med salt peppar, paprika och sambal olek. Låt puttra under lock tills det är klart (jag är hopplös på tid, kolla ett riktigt recept) Red av och häll på en skvätt grädde. Servera med kokt basmatiris, hackad paprika, skivad banan, mandarinklyftor och jordnötter. Eller gurka, ananas och mango. Ta det du gillar. Men det ska vara både salt och sött. Hur mycket kryddor det ska vara har jag ingen aning om. Jag häller i  ”på känn” igår blev grytan perfekt och smakade gudomligt! En egenhet som jag har är att jag smakar aldrig av maten innan jag serverar och 9 av 10 gånger blir det bra. Ibland måste man krydda mer, men aldrig att det är för mycket. Där har jag tur =)

Mätt och belåten över att jag är klar med lektionsplaneringen för torsdag-fredag göra tt jag kan slappna av resten av kvällen. Jag funderar på att ta ett hett bad och ge mig lite tid för reflektion. Som lärare har man alldeles för lite tid för just reflektion.

Ha de!

Trögt

Vissa dagar är det lite trögare än vanligt.

Man måste vara övertydlig med instruktioner.

Och det är ändå ingen garanti att det som ska göras blir utfört.

Frihet under ansvar är min devis.

Ibland får jag helt enkelt blunda och hoppas att polletten ramlar ner till slut.

Det är tur att de är begåvade och världens trevligaste.

Jag hade glömt det

Vaknar varje morgon snorig och trött.

Funderar på om man kan vara förkyld i flera månader.

Så kommer den blonda snilleblixten på det!

Det är ingen jävla förkylning!

Det är allergin!

Den som jag trott har ”växt bort”.

Nej, den har bara legat i träda.

Tack så jävla mycket!