Archive for » april 10th, 2011«

Efit söndag 10 april 2011

En helt vanlig söndag i en helt vanlig kvinnas liv. Kanske inte så spännande, men jag gillar mitt liv, för det mesta. Det är dagen efter det årliga lanet på jobbet, så jag är lite trött.


06-tiden
Vaknar som vanligt vid 6, men lyckas somna om.


08-tiden
God morgon! Jag vaknar efter konstiga drömmar och är helt slut efter allt som har hänt i sömnen. Ska man inte vakna utvilad?


09-tiden
Söndagsrutin: lyssna på radio i sängen. Me like.


10-tiden
Jag sitter fortfarande i sängen med snuttefilten laptopen i knät. Borde gå upp. Jag är sugen på kaffe.


11-tiden
Kaffe och mackor satt som en smäck. Det var länge sedan en kopp kaffe smakade så gott^^ Det är bara sällskapet som saknas. Katterna är väl trevliga på sitt vis, men man kan inte föra så djupa diskussioner med dem. Eller hångla.


12-tiden
Jobbar hårt med att locka fram hemmafrun, som drog när Kärleken försvann. Lyckades ganska bra. Dammtorka, dammsuga, skura kattlåda,  moppa golv OCH tvätta. Disken är dock 22-åringens =)


13-tiden
Dags för runda 2 i  tvättstugan. 18-åringen vill som vanligt inte vara med på bild, så denna bild godkänns motvilligt. Han tvättar sitt och jag mitt.


14-tiden
Sönerna gräddar våfflor och jag kan inte motstå. Det smakar himmelskt! Sockerråttan stortrivs.


15-tiden
När jag slängt soporna går jag till mitt hemliga ställe för att kolla. Titta! De blommar! Jag blir aldrig för gammal för att plocka vitsippor. Och sonen känner mig. När jag bad honom kolla på köksbordet svarar han: har du plockat blommor eller?


Lite senare
Så här är det att ha katter. Kan någon förklara varför katten måste dricka vattnet i blomvasen och inte i sin vattenskål?


16-tiden
Det är väl ingen som missat att jag bor ihop med en 22-årig ung man? Jag föll till föga och tog hand om skiten. Nu behöver jag inte skämmas över diskbänken  och middagen puttrar på spisen.


17-tiden
Dags att äta söndagsmiddag: fläskfilégryta, ris och sockerärtor.


18-tiden
Hela dagen har vi haft fönster på vid gavel. Det är rena rama sommarvärmen. Jag har gått omkring barfota i sandaler och kortärmad top. Ute på gården är det fullt av ljud: lekande barn, strandskator (gick inte att fånga på bild) och måsar.  Måsarnas skrän tar mig till havet direkt jag blundar. Då ligger jag på bryggan och njuter av sommaren.


19-tiden
Förbereder morgondagens lektioner och rättar inlämningsuppgifter.


20-tiden
När sönerna äter chips och dip mumsar jag på crostini med pepparrotsost.


21-tiden
3 olika önskemål om tv-kanal resulterar i att vi sitter i var sitt rum vid var sin dator och ser på tv =) Den moderna familjen. Jag är nöjd och förvånad att det gick att lösa så lätt.


22-tiden
Ser fortfarande på brottet och straffet. Har nog sett varenda avsnitt sedan serien började på 90-talet. Mike har lugnat ner sig =)


23-tiden
Dags för en papiljottant att sova. Och visst är man snygg med ansiktet blankt av hudkräm =)


Och DU, lämna en kommentar. Då blir jag så glad!

 

dag 03 – en låt som gör dig glad

Jag blir glad varje gång jag hör den här. För mig är det här cs-låten. Spelnörden och tonåringen i mig lever upp =)