Archive for » juni 20th, 2012«

Så var det…

…onsdag kväll.

Solen skiner, måsarna skränar. Middagen är tillagad och inmundigad. Kroppen är befriad från sånt klämmer in och sitter åt.

Yeiii!

Dagens tankar

Visst är det bra att man ställer krav och sätter upp mål.
Jag tror inte att någon protesterar mot de uppsatta målen.
Men borde inte diskussionen handla om HUR man når målen?

Det är inte så enkelt att allt blir som man vill bara för att man kräver det.

Jag är glad att jag är en liten kugge i ett stort maskineri i det privata näringslivet numera. Att jobba i den offentliga sektorn innebär att ständigt bli ifrågasatt av tyckare. Det är så lätt att tycka och ställa krav på andra.

Solsken idag också. Trött har jag varit också. Allergi är påfrestande ibland, men det är bara att bita ihop och tänka positivt. Det finns de som har det mycket värre och som aldrig klagar. Det som mest gör mig trött är svårigheten att vänja mig vid nya glasögonen. Att fuska med de gamla framför skärmen är inte bra, så idag har jag verkligen kämpat på med de nya. Jag känner mig yr. Men frampå eftermiddagen kändes det bättre. Tack för era kommentarer och råd om progressiva!

Det ska bli skönt att vara ledig i tre dagar. Även om jag stortrivs på jobbet, så behöver man ladda sina batterier emellanåt.  Mina kollegor i skolan har semester nu. Förra året hade jag 63 dagar semester. I rad. Men jag vet ju hur jag brukar bli varje sommarlov. Efter halva lovet blir det tråkigt och jag längtar tillbaka till jobbet. Nu blir det kort semester i sommar och då tar man vara på dagarna på ett annat sätt. Tror jag i alla fall.

Midsommar ska firas på traditionsenligt sätt med sill, färskpotatis och kanske  lite midsommarstång  hos goda vänner tillsammans med Kärleken. Det är 90% chans för traditionsenligt väder dvs regn. Jag tänker dock ha traditionsenlig klädsel dvs klänning. På midsommar har jag klänning. Punkt. Ibland med regnställ och gummistövlar. Klänning ska det vara 🙂

Idag har jag fått en föraning om det kan vara på jobbet när det är fullt ös. En liten bris. Ingen att luta mig emot. Jag är inte praoelev längre. Det är mig som andra vänder sig till. Problem att lösa. Beslut. Diskussioner. Information. Åtgärd.

Jag gillar´t!

Det gäller att stå stadig på jorden när det blåser.

Tack och lov för magkänslan.

Det är den bästa kompass man kan ha när det gäller beslut. Först fakta och sen intuition så blir det oftast bra beslut.

24

24 timmar har dygnet

1 ägnas åt morgonbestyr.

11 åt arbete samt transport till och från detsamma.

7 timmar används för sömn. Och en och annan dröm.

5 timmar återstår så av det värdefulla dygnet.

Under dessa 5 timmar hinner jag med att handla, laga mat, tvätta, städa, telefonera, se på tv, surfa, blogga, vattna blommor, läsa, se på film, fixa med kläder, duscha, förvandlas till papiljottant, fota, fejsbooka, maila osv….

Ja ni fattar att jag gör ju inte allt under en och samma kväll, men varje vecka. Ibland slår jag på stort med en power walk, styrelsemöte, konsert, går på bio,  eller till och med fest eller annan kul aktivitet utanför hemmet.

Det funkar för:

Jag har vuxna barn.

Jag har en särbo som jag inte träffar under vardagar.

Jag har ett superduper roligt jobb som är både utmanande och tillfredsställande.

Vi har olika faser i livet. När mina barn var små arbetade jag deltid och mitt fokus var familj och barn. Jobbet var bara en försörjning då.

Allt har sin tid.

Tiden går. Igår passerade besökare nr 250 000 utan att jag märkte det. Den senaste tiden har antalet besökare ökat enormt. Synd att så få kommenterar, men så är det bara. Jag är glad och tacksam för er som kommenterar regelbundet och visar att ni läser vad jag skriver. För jag ser ju er.

Hej.

I dag är det tröttmössan på.

Men efter lite kaffe så piggnar tanten till.

God morgon mina gullvippor <3