Archive for » oktober 2nd, 2012«

fisk och annat

Är busschaufförer ett särskilt fruset släkte?

Jag menar eftersom varenda en måste ha på högsta värmen i bussen. Det är som att åka i en bastu.

Eller vill de att passagerarna ska klä av sig?

Mycket att göra på jobbet. Jag får verkligen jobba. Det är oerhört roligt och stimulerande. Gränserna flyttas hela tiden. Utvecklande. Inte konstigt att jag sover som en klubbad oxe på nätterna.

Nu blir det middag. Stekt torsk med potatismos. Får passa på när torskhataren är på kusten och fiskar hummer och annat gott. För han älskar fisk. Bara han slipper torsk. Konstigt för den unge mannen är uppfödd på fisk. Han påstår att det är skolmatens fel.

Ingen fiskelycka idag. Vittjade hummertinor. Jävla tjuvar och så var för liten hummer i tinorna, som måste slängas tillbaka. Sånt är pappa noga med. Men krabbor fick de idag. Det gråter man inte över.  Krabba hör till mitt favoritskaldjur.

sovit gott

Vi kan härmed slå fast att jag har väldigt god sömn.

När reveljen lät 06.00 stängde jag först av ringsignalen på min privata telefon och sen kollade jag hur många mejl jag fått på jobbtelefonen (den sedvanliga morgonrutiner) och inser att jag sovit mig igenom både telefonsamtal och sms, trots att ringsignal var på.

Jag har god sömn. Ska man nå mig efter 23 får man ringa hemtelefonen. Den signalen kan väcka döda.

Nu är frukost avklarad, fröken chef är pyntad och påklädd. Jag är redo för en ny härlig arbetsdag. Att det är kolsvart och regnar ute skiter vi i tycker jag!

God morgon mina gullvippor <3