Archive for » oktober 24th, 2012«

Kväll

Ibland känner jag mig lite bakbunden. Jag känner mig begränsad med vad jag skriver om i bloggen. Inte för att jag inte får skriva vad jag vill, utan för att jag har andra än mig själv att ta hänsyn till. Jag är inte lika aningslös som tidigare. Lämnar inte ut mig på samma sätt. Jag tror fortfarande gott om andra och jag tror stenhårt på det goda i människan, men jag är inte lika blåögt naiv som tidigare. Och tur är väl  det. Något ska man väl lära sig av ålder och erfarenhet.

Just detta att ta hänsyn till andra är viktigt för mig. Jag vill stå för vad jag uttrycker utan att skada andra eller mig själv heller för den delen. Jag måste vårda mig  och relationen till mig själv. Det finns en enda person som jag ska leva ihop med i hela mitt liv och det är jag själv. Därför måste jag se till att relationen med mig  fungerar och att  kärleken håller. För jag är helt övertygad om att jag måste tycka om mig själv som människa för att tycka om andra. Om jag inte tycker om den jag är, vilka värderingar jag står för, hur jag agerar mot andra, hur ska jag då kunna förmedla sunda värderingar och älska andra människor?

Nu talar jag om hela människan. Både kropp och själ.

Visst finns det saker med min kropp jag hade önskat annorlunda. Men jag kan inte göra om mina gener. Jag har lärt mig att gilla min kropp och se det positiva med den. Den är frisk och stark. Har fött 3 barn. Erbjuder kärlek och tröst. Och är något att hålla i när åskan går. Jag omfamnar både mulliga kurvor, åderbråck och närsynthet. Det är en del av mig.

Jag har blivit en bättre människa. Både mer mogen och klok. Jag har även blivit mer modig. Har lärt mig att vara rakare och har insett att jag inte kan vara alla till lags. Med det jobb jag har kan jag absolut inte var alla till lags. Det ligger inte i chefsrollen. För mig är det viktigt att vara lyhörd och lojal. Jag är en sån där tråkig typ som är både plikttrogen och lojal mot min arbetsgivare. Om man inte kan vara det så arbetar man nog på fel ställe är min åsikt. Hos tidigare arbetsgivare har jag sett allt för mycket av illojalitet.

Ännu en intressant arbetsdag är lagt till handlingarna. När jag gick ut genom dörren på jobbet var det redan mörkt ute. Timmarna flyger iväg. Långa dagar. Men det bekommer mig inte. Det är faktiskt ett privilegium att ha ett sånt kreativt och intressant jobb.

På väg

Det är fortfarande kolmörkt ute.

Jag åker baklänges idag. Men vad gör det. Jag kommer fram lika bra ändå.

Mina öron blir smekta av Bonos röst och väcker längtan efter sommar, sol och konsert.

Men först ska vi genom höst och vinter.

Lev i nuet. Ha inte för bråttom i tanken. Ta vara på här och nu.

Jag är nöjd med mitt liv. Allt har fallit på plats. Men jag har inte hamnat här av en slump. Jag har kämpat och slitit och vågat. Jag har kämpat med utbildning och jobb och ensamansvar för barn. Jag har flyttat och pluggat för att kunna försörja mig. Nu har jag ett toppenjobb, men jag har inte fått något gratis.

Det är tur att jag har favoriterna i hörlurarna. Fy farao vad en del människor babblar på bussen.

På morgonen ska det vara tyst på bussen.

På väg mot ännu en intressant dag.

God morgon mina gullvippor <3

Category: mobilblogg  Tags:  2 Comments