Kärlek

Jag är lyckligt lottad som har Henriette i mitt liv.

Alla borde ha en 8-åring i sitt liv.

Det är så givande att samtala om livet med en 8-åring.

Det ger hopp och tro.

Kärlek <3

Jag lyssnade på dagens sommarpratare: Eskil Pedersen, och blev så djupt berörd. Tårarna rann och jag var tacksam att jag satt i min ensamhet för känslostormen var överväldigande. Det var svårt att vara glad och alert när Kärleken hörde av sig från ”over there” , men jag tror jag lyckades. Jag är glad att han har det bra, nu när han är långt borta och vi kan inte prata så mycket som vi brukar *saknar*

Tvära kast minst sagt.

Minnesmarkeringen idag har väckt många känslor. Det är svårt att inte påverkas, men jag har släppt fram alla känslor och låtit tårarna falla. Även om det ibland är jobbigt att vara känslomänniska, så vill jag aldrig blir  känslokall.

Det varit mulet större delen av dagen, men har ändå  varit varmt och skönt. Och det är härligt att kunna bada i en uppvärmd pool. Badar man med en 8-åring får man även leka. Jag har varit både gammal  trött sköldpadda, pigg makrill och haj 🙂 Tur att jag är barnslig så det räcker och blir över.

En sån här dag är det gott att vara med människor jag älskar och som betyder mycket för mig.

Så  bakade vi rå konfektkaker ur boken  frie kaker av Anne Spurkland.

Botten
130 g dadlar
30 g kokosflingor
2 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
20 g kokosfett

Chokladmousse
100 g (1 hel ca) mogen avocado
2 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
20 kokosfett
1 msk honung

Gör så här: kärna ur dadlarna och hacka dem. Finmal  kokosen och blanda dadlar och kokos i en skål tillsammans med övriga ingredienser. Om fettet är hårt bör det smältas. Forma små bollar av degen och lägg i små pappersformar.
Mosa avocadon helt slät i en skål, blanda i övriga ingredienser och rör i hop till en slät smet (använd stavmixer) Spritsa eller klicka på avocadokrämen  i varje form och dekorera med färgad kokos, en hel pekannöt eller hackade pistagenötter.

Ställ kallt innan servering. Ät och njut.

 

Det är gott att vara bland människor man älskar.

Ta vara på varandra.

<3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
7 Responses
 1. jag har levt i elva år med en människa utan känslor.
  en iskall en.
  så jag vet.
  tacka vet jag lek och stoj. och tänk bara all intelligens som kommer ur en fyraåring 😉
  livet skall levas och brötas och kännas <3

 2. Tatiana skriver:

  De där kakorna måste jag testa !Ska leva veggo i tre månade så då passar de där bra !
  P.S jag gråter ofta då jag hör sommar . Är ofantligt lättrörd och det blir bara värre jue äldre jag blir ( så du vet vad som väntar dig ) 😀

  • inna skriver:

   De är jättegoda! Det finns många bra desserter/efterrätter på raw food vis.

   Jag grinar åt det mesta. Är otroligt lättrörd.

   Kram

 3. Fröken Hulda skriver:

  Jag är en riktig känslomänniska men har inte lätt till tårar. Såklart att de rinner över ibland men jag önskar det vore oftare. Det är renande och helande… Kram

  • inna skriver:

   Jag har haft problem med att jag gråter åt allt. Även när jag inte vill. Men det har blivit bättre.
   Visst är det renande att gråta.

   Kram

 4. Catarina skriver:

  Jag är oxå en känslomänniska så jag förstår hur du menar. vad underbart att ha en Henriette i sitt liv. Hur får man en sån? 😉 Hoppas allt annars är bra!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>