Val

Om någon tar bort dig som vän på facebook för att du bemöter påståenden och har en annan åsikt, då har du träffat en öm punkt eller?

Om man enbart vill omge sig med ja-sägare och personer som stryker medhårs och gullar sker det inte mycket utveckling.

Jag har ibland velat be mina närmaste vänner dra dit pepparn växer för att de har vågat vara ärliga och säga sanningar till mig. Men som jag varit tacksam över när jag fått lite distans.

Det är viktigt med perspektiv. Ibland behöver man dessutom perspektivförskjutning.

En äkta vän vågar vara ärlig och säga sin mening.

Även om det är av motsatt uppfattning.

Tänk så tråkigt om alla tycker lika om allting.

Var finns dynamiken, mångfalden, diskussionen, utvecklingen?

Jag har lärt mig att välja bort energitjuvarna i livet.

Det är inte värt att lägga sin värdefulla tid och energi på människor och saker som bara drar ner dig.

Jag har lärt mig att låta saker och ting skölja över mig. Bildligt talat agera som en gås man häller vatten över.

Jag väljer positiv energi, positiva människor och optimism.

Mest väljer jag kärlek.

Kärlek till livet.

Peace, love & understanding <3

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
10 Responses
 1. Tatiana skriver:

  Jag och min bästa vän sedan över 50 år tycker ganska olika om saker och ting. Men vi vet att vi tycker olika och så är det ingeting mer med det .

  Att tycka lika i allt är lite trist men jue äldre jag blir så orkar jag inte ta strider .Jag väljer mina strider s a s . Jag brukar svara -Ja, vi tycker olika där eller som du skriver agera gås 🙂 .Visst är det skönt !

  Kram

  • inna skriver:

   Min bästis och jag har olika uppfattning om mycket, men vi har en stor ömsesidig respekt för varandra och stöttar varandra i både mot och medgång.

   Något som jag lärt mig av livet är att alla strider är inte värda att utkämpa. Då är det skönt att kunna släppa taget och vara överens om att vara oense.

   Kram

 2. Marianne S skriver:

  Jag brukar säga att jag är brutalt ärlig. Och kan folk inte ta det är det deras problem. Dom vet i alla fall vart jag står. Kram.

  • inna skriver:

   Jag har några vänner som är just brutalt ärliga och ibland kan det vara svårt att ta emot, men samtidigt så blir man inte utsatt för hyckleri, vilket är befriande.

   Kram

 3. Så bra skrivet! Det är ju bara bra att höra andras syn på saker och ting även om det är tvärtemot vad man själv tycker. Man borde ju förstå att man inte kan tycka lika jämt.

  • inna skriver:

   Tack för din respons!

   Att lyssna på någon annans uppfattning ger perspektiv och ibland behöver man faktiskt släppa sitt tunnelseende.

 4. Fröken Hulda skriver:

  Ja jisses så trist om alla tyckte lika. Slänger jag ur mig ett påstående eller en fråga måste jag också räkna med att inte bara få kommentarer som jag känner mig bekväm med. Annars får jag snällt hålla tyst.

  Bra sammanfattat Inna ?

  • inna skriver:

   Tack Hulda!

   Hävdar jag något måste jag kunna bemöta andras uppfattning och ibland blir det diskussion och debatt. Om jag bara vill ha människor som håller med mig stagnerar jag som människa. Tror jag.
   Perspektiv är viktigt.

 5. Malin skriver:

  Jag håller med i det du skriver i inlägget.
  Jag har blivit blockad på Fb pga att jag inte styrkekramade hela tiden. Jag har aldrig varit elak, aldrig hoppat på, men ifrågasatt och inte tyckt lika. Då ska man vara tyst.
  Likadant på bloggar. Jag har blivit ombedd att sluta kommentera. Igen, jag har inte varit elak, eller hoppat på, frågat efter källa, ifrågasatt, undrat, tyckt annorlunda.
  Jag kan förstå att det kan vara jobbigt att bli bemött, men vill man skriva offentligt så är det en sak som ingår i dagens värld. Jag ger inget för personliga påhopp, rena elakheter och ifrågasättande av en människas känslor kring något. Sånt är onödigt. Men som nog är svårt att undgå.

  Min erfarenhet är att många anser att på blogga och på fb ska man endast krama, säga att personen har rätt, gör bra, är bäst, osv. Inget annat är välkommet

  • inna skriver:

   Tack för din kommentar.

   Är det något livet har lärt mig så är det att människor är olika, och som du skriver: vill man skriva offentligt så måste man vara beredd på att man får mothugg.

   Man kan säga emot, ifrågasätta och kritisera utan att kränka och vara otrevlig.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>