Min måndag

Dagens planerade övertid toppades med inställd buss. Att sitta en timme i Mellerud och vänta på nästa buss var ju precis vad önskade mig. Var hemma efter 21.

Tack så mycket /:()kr@”]}#%^**+ västtrafik!

Men som vanligt har det varit en intressant och givande dag på jobbet. Som alltid. Dynamiskt och lärorikt. Jag lär mig ständigt nya saker. Framför allt om hur människor fungerar.

Har fått behandling av fysioterapeut. Underbart. Och skitjobbigt. Ont. Ont. Ont. Får besked att ontet beror på att tarmen inte mår bra. Sluta ät socker, gluten och laktos.

Tack så mycket. Socker har jag dragit ner på till bara lite. Jag äter mycket färska grönsaker och frukt. Bröd kan jag dra ner på, inga problem att byta till laktosfri mjölk i kaffet och dito yoghurt.

Men osten! Jag som älskar ost!

Laktosfri ost är så smaklös. Ät feta gjord av getmjölk då sa terapeuten. Men vad finns det för alternativ till brännvinsost????

Tips tack. Och jag vägrar äta mesig barnost typ hushållsost eller norvegia.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses
 1. Tatiana skriver:

  Men lagrad ost kan du äta som laktosintolerant . Har du testat att du inte tål gluten och laktos ? För det var väl inte bara ett antagande från fysiotjossan ? Man förlorar näringsämnen om man utesluter allt ovan nämda . Min svägerska är dietist så jag har fog för mina åsikter 🙂

  Kram

  • inna skriver:

   Tack för din input raring!
   Jag har bestämt att jag inte ska utesluta allt på en gång. Ett steg i taget. Börjar med det vita mjölet, för socker är jag ändå restriktiv med.

   Idag har jag fått zonterapi och ont från massagen igår försvann och så fick jag nytt ont 🙂 Men cirkulationen i kroppen blir bättre.

   Det jag gillar med det här hälsoprojektet är att man verkligen satsar på både kropp och själv. Jag har jobbat så mycket med själen de senaste åren att jag försummat kroppen. Så nu ska den få en chans.

   Kram

 2. jag äter vilken ost som helst trots laktosintolerans.
  huvudsaken är att jag INTE baljar mjölk som inte är laktosfri.

  • inna skriver:

   Jag har inte fått någon diagnos på laktosintolerans. Men nordbor är den enda folkgrupp som kan dricka mjölk som vuxna faktiskt.
   Så jag ska ge havremjölk en chans.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>