Gott & blandat

På min surfrunda hittar jag ord om kost, familj och väder.

Jag tror på allsidig kost. Sparsamt med raffinerat socker och det glutenstinna vetemjölet. Rikligt med grönsaker och bönor. Fisk, ägg, frö och nötter och bra olja. Frukt och bär. Så närodlat som möjligt. Ekologiskt.

Jag vägrar äta vitaminpiller. Det ska räcka med kosten. Är jobbigt anti-piller. Käkar ingefära i s  f antiinflammatoriskt t ex. Men mitt pillerhat har mer med att jag sett vad pillermissbruk kan göra.

Jag äter bra mat, men också godis, kakor, glass och snacks. Ibland massor, ibland inget. Jag dricker mycket kaffe och ett och annat glas vin. Det viktiga för mig är att må bra och hitta en balans som passar mig. Jag mår bättre nu när jag är rund än när jag var smal. Som smal hade jag bara massa komplex och var aldrig nöjd. När jag började träna tappade jag några kilo, men det viktigaste var att fettet omvandlades till muskler. När foten blir bra kan jag fortsätta träna som jag gjorde hela våren. För jag mår bra av att träna. Var och en måste hitta sin balans.

Jag är särbo och trivs med det. Just nu semestersambo, vilket är underbart. Men man måste inte leva i en traditionell kärnfamilj. Man måste inte bo ihop för att vara ett par. Man kan dela vardag och ändå ha geografiskt avstånd. Det är den mentala närvaron som är viktig och det är skönt att kunna längta.

Solen skiner och det blåser ute. Blåser mycket. Men det är fortfarande sommar.

Ikväll ska jag se på Birgittaspelet och imorgon blir det kräftor. Såna här.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>