Vad väljer du?

Ett tidsinställt inlägg

Var vi befinner oss i livet beror inte på slumpen eller att någon annan bestämt.

Var vi befinner oss beror på val vi gjort tidigare i livet.

Ibland hamnar vi i situationer som vi till synes inte kan råda över, men vi kan alltid välja hur vi hanterar dem.

Jag var utan arbete i 4 månader och det var inget jag aktivt valt där och då. Däremot valde jag hur jag hanterade arbetslösheten. Jag sökte arbete, tänkte ut en plan b om jag inte fick något jobb (studier) och tog vara på tiden jag hade till mitt förfogande. Jag valde att vara en närvarande bonusmamma, agerade hemmafru och jag lät sorgen efter min döde son ta plats. Jag är övertygad att mycket av värken i min kropp är just sorg. Jag har en positiv livssyn och tror att det finns en mening med allt som sker. Men visst är det svårt att förstå meningen med att min unge inte fick bli äldre än 21. Jag tröstas av att han  slipper plågas av sjukdom och ångest nu.

Jag som är kvällsmänniska och som avskyr att gå upp tidigt( är mest dom en död sill )  går upp 5.40 varje morgon. Jag väljer att vara tacksam att jag har ett jobb som innebär att jag måste gå upp tidigt och jag har fasta rutiner som underlättar morgonen och som får mig att vara funktionell utan att vara en bitch.

För att utvecklas som människa kan man inte sitta och tycka synd om sig själv. Det finns bara en som förändra mitt liv och det är jag. Ingen vinner på att jag tar på mig offerkofta och gnäller. Det finns alltid någon annan som har det värre.

Vi gör ständigt fel och misslyckas. Det gäller att inte ge upp. Fortsätta kämpa om och om igen. Livet är ingen räkmacka. Det är ett smörgåsbord med sånt som smakar både gott och bittert.

Jag har några mantra som följer mig varje dag.

onlysolutions

BemOiJrCYAAvpkM

Hur väljer du att hantera livet?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses
 1. Håller just på att förändra mitt seeende på jobb. Att arbete inte är det ultimata svaret på allt. Studier är inget alternativ för mig. Med skulder hos fogden är det kört där. Men synd om mig? NÄ, möjligtvis en aning sexuellt frustrerad.

  • Inna skriver:

   Utbildning är väl inte kört. Skulder hos kronfogden ska inte påverka, däremot skulder hos csn kan ställa till trubbel. Det finns ju även olika arbetsmarknadsutbildningar som inte kräver studielån. Vad kan AF erbjuda där?

   Vad hindrar dig att söka jobb som personlig assistent, extra inom hemtjänst eller äldreomsorg? Man är inte slut på arbetsmarknaden som 50-åring bara för att man är långtidsarbetslös.

 2. PS! Att ge upp är otroligt befriande = nu börjar livet på riktigt 🙂

  • Inna skriver:

   Jag tror att det är sunt att ”ge upp”, just att släppa taget om krav och förväntningar. Men det behöver inte betyda att man slutar söka jobb eller hur?

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>