Efit tisdag 21 november 2017

Årets andra blogginlägg. Helt otroligt. Men mest beror det nog på att mannen, ni vet han som inte vill figurera i bloggen, tyckte att det var ju jättebra att just idag är det efit. Vi har en härlig dag framför oss.

Häng med på våra upplevelser semesterdag nr 23 på Teneriffa!


7-tiden
Klockan är 7.10 och det är bara jag som är vaken. Solen är på väg upp och färgar himlen rosa.


8-tiden
Frukost på uteplatsen. Visst är det lite mulet och friska vindar, men vinden är alldeles ljum och stenplattorna under mina bara fötter är varma.


9-tiden
Ut på tur. Aldrig sur!


10-tiden
Målet för dagens utflykt är pyramiderna i Güimar. Mannen har varit här flera gånger, men för mig är det första besöket.


11-tiden
Efter museet går vi till den ena botaniska trädgården med tyipska kanariska växter. Så annorlunda klimat än hemma. Häftigt att se. Det här är ett stort område med rikt innehåll och det är väl värt att lägga några timmar på besöket. Inte stressa iväg till andra sevärdheter.

 


12-tiden
Så har vi kommit in i den farliga delen. Den giftiga trädgården. Många av de giftiga växterna har vi hemma i trädgården eller inomhus 🙂

13-tiden
Pyramiderna är välgjorda och fascinerande byggnadsverk. Om man står på den här platsen vid sommarsolståndet 21 juni kan man se solnedgången två gånger. Otroligt fascinerande vilken kunskap man hade för länge länge sedan.


Thor Heyerdahl undersökte pyramiderna och har gjort mycket för att utveckla kunskap kring resande och kulturer runt jorden. I Güimar har han en hedersplats och en egen gata.


15-tiden
Dags att tanka lilla hyrbilen. På Teneriffa behöver man inte tanka själv.


16-tiden
Dags att proviantera i den lokala Mercandonan. Vi äter oftast frukost hemma och middag ute. På semestern ska man ha ett skönt liv.


17-tiden
Mannen badar endast i havet och jag badar i vår pool varje dag. Även om vattnet är allt svalare, eftersom det enbart värms upp av solen är det uppfriskande varje gång. Kommer att sakna badandet när vi kommer hem.


18-tiden
Cava så klart!


19-tiden
Vi har åkt med vår vän Chris, som flyttade från Skottland till Teneriffa för 19 år sedan, till Adeje för att äta kyckling på en genuin restaurang. Som alla orter ligger Adeje längs berget och stadens alla gator sluttar. Stor kontrast mot slätten där vi bor.


20-tiden
Vi har fått in maten: ajo pollo med olika såser, friterad potatis och grönsaker. Mums så gott!


21-tiden
Efter maten smakar det gott med kaffe. Jag tycker bäst om en kopp cortado.

22-tiden
Vi har ätit god mat, druckit vin, pratat och skrattat. Nu är det dags att gå upp för backen för att hitta bilen och åka hem till Palo Blanco. Det har varit så härligt att sitta på en uteservering sent på kvällen i november i kortärmat utan att frysa. Detta är livskvalitet.

 

Som vanligt blir jag jätteglad om Du lämnar en kommentar 🙂

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
14 Responses
  1. Annika skriver:

    God morgon, vad härligt att få tillbringa 3 veckor+ på Teneriffa. Speciellt idag när det snöar som f_n
    Njuuut 🙂

  2. Anni skriver:

    Åh, jag ser fram emot att få njuta av sköna foton!

  3. Karoleen skriver:

    Härligt väder ni ser ut att ha!

  4. Efwa skriver:

    Ni verkar ha det fantastiskt på semestern. (följer ju dig på insta). Hoppas bara att du blivit frisk nu

  5. Ariella skriver:

    Kikar in på din dag.
    23 dagar semester, inte alls avis eller så… ?

  6. carina skriver:

    Men hur skönt ser inte din dag ut!

  7. Saknar att du inte bloggar längre… Jag har dig som förebild. Det var pga dig och underbaraclara som jag började och nu har jag hållit på i 10 år. Conny som jag har flickorna med, är en sociopat och noll intresserad av nånting öht taget som är utanför honom själv. Som just flickorna. Sorgligt. KRAM till dig. I höst blir jag farmor för inte mindre än 4:e gången <3

  8. Marian skriver:

    Good write-up. I absolutely love this site. Keep
    it up!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>