Inna goes matblogg

Sonen har fått önska middag, så idag äter vi revbensspjäll på farmors vis dvs ugnstekt kryddade med soya och rosmarin (supergott) med potatisgratäng och sallad (cole slaw till mig)

Hela dagen har jag varit sugen på att baka chokobanana, men saknade bananer. Skitväder ute och ingen lust att gå ut. Då är det bra att ha en son som frivilligt går ut och handlar åt sin mamma. Så nu har vi muffins att moffa i oss! Passar perfekt till förmiddagsfikat. Nyttiga är de också =)

12 portioner
Normalstora formar, 12 st/plåt
3 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
1 dl havregryn
2 ägg
1 1/2 dl råsocker
2 tsk bakpulver
2 bananer
3 msk kakao
1 1/2 dl havredryck (eller mjölk)
3/4 dl rapsolja (använd inte kallpressad olja i fall du inte tycker om den ”nötiga” smaken i bakverk)

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Rör ihop alla torra ingredienser.
3. Mosa bananerna och tillsätt dem och alla övriga ingredienser i mjölblandningen.
4. Rör ihop, bara så att smeten blir slät, inte mer.
5. Fördela i en smord muffinsplåt för 12 eller använd ”Amerikanska muffinsformar”.
6. Grädda mitt i ugnen 15-20 min.

Recept från Dagens muffin

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses
  1. Tofflan skriver:

    Å så gott!!!!!!!!! Vill ha! Vill smaka!!!!

  2. inna skriver:

    Tofflan: de är busenkla att göra och smakar jättegott! Men barn är inte lika förtjusta eftersom de inte smakar så sött p g a mindre mängd socker och inte raffinerat socker.

  3. Micke skriver:

    Åhhh.. jag som var så sugen på nått! 🙂

Leave a Reply to Tofflan Klicka här för att avbryta svar.

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>