att våga tro

Det sägs att man inte ställs inför större prövningar än man klarar av.

Det är svårt att förstå när man lamslås av sorg och katastrof. När hela världen rämnar och allt man trott på rycks undan.

Varför skulle detta hända mig?

Förtjänar jag att behandlas som skit?

Att få höra att tiden läker alla sår är som ett slag i ansiktet när sorgen är som starkast.

Men det är sant!

Det går att ta sig upp ur gropen av sorg. Det går att gå (någorlunda) hel ur elände.

Jag tror (oftast) att det finns en mening med det som sker. Även om det ibland är jävligt svårt att förstå. Ibland förstår vi inte sammanhangen förrän långt senare. Om ens alls.

Det viktiga är att våga tro.

Jag tror stenhårt på Kirkegårds ord.

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv

Jag vågar älskar mig själv.

Jag vågar tro på mig själv.

Jag måste tro på kärleken igen.

Våga tro på en man som säger att han älskar mig.

För alla kan ju inte vara som H. Säga det och  ta det tillbaka.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses
 1. Mamselamsen skriver:

  Lyssna på Robyns låt I’m gonna love you like I’ve never been hurt before.

  Mycket bra låt… men det är ju å andra sidan allt som hon gör

 2. Therese Skoogh skriver:

  Jag känner igen mig själv. Visst finns det bra karlar -någonstans… Kanske närmare än du tror? Men man ska nog inte leta utan mer put yourself out there -och sedan se vad som händer.. Fast ja.. det kommer ju från mig sås ta det med en nypa salt -våra situationer är ju något likartade.. =)

 3. Tofflan skriver:

  Det BORDE finnas en mening med allt vi gör och alla prövningar vi går igenom. Kanske är den att lära oss och att vi genom lärdomarna ska bli starka. Tiden läker nog kanske inte alla sår, men det som gör ont gör mindre ont med tiden.
  Och du har så rätt: alla kan inte vara som H…

  Kram!

 4. Majsan skriver:

  Du har så rätt i Dina tankar. Även jag funderar ibland på vad meningen är med vissa händelser och upplevelser i livet och precis om Du, tror jag allt sker av en orsak, att vi befinner oss just där vi befinner oss – fysiskt och själsligt – av olika orsaker som vi kanske aldrig förstår (men som kanske är till gagn/förståelse för andra, precis som andra kan vara till gagn för oss trots att vi kanske inte vet det)

  Att försöka vila i tanken ”.. nå, jag får ha tålamod och se vad detta leder – vad jag kan dra för lärdom i detta – ….” kan vara en behaglig vila men det är inte alltid så lätt att komma fram till den insikten.

  Kram

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>