Tröttmössa

Idag är jag verkligen trött.

Dagen har gått i ett. Full aktivitet, både kroppsligt och själsligt. Mycket att hålla reda, ringa, maila, skriva, prata, prata, prata…

Det är när jag slappnar av som jag  märker hur mycket jag har anspänt mig. Egentligen.

Att hela tiden vara alert. Flexibel. Lösa problem. Samarbeta.

Samtidigt är det det roligaste jobb man kan ha.

Att umgås med ungdomar varje dag och lyssna på dem är ett privilegium.

Ett av de ord jag tar med mig från samtalen idag( med elever jag vanligtvis inte har) är respekt.

Det är viktigt att man bemöter varandra med respekt. Men många ungdomar möter vuxna som förväntar sig att ungdomarna ska bemöta dem med respekt, men agerar inte likadant tillbaka. Såna människor ska inte jobba med barn och ungdomar tycker jag. Det spelar ingen roll hur behöriga de är. Man kränker inte barn och ungdomar bara för att man är i en maktposition.

Mina godingar i Te2 visade mig en extremt rolig film på youtube idag. Jag skrattade så högt att en kollega var tvungen att titta in i klassrummet för att se vad jag skrattade åt =)

Fröken Inna är en ganska lättroad flicka som ni ser:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. charlotte skriver:

    haha den med boxningsbollen var bäst

  2. just respekten saknas väl lite ömsesidigt ibland. men som lärare är man både i makt och faktiskt sårbar. väl är att en och annan lärare i historien får sluta just pga av bristande uppförande mot ungdomar. men det tar som regel alldeles för lång tid.
    ha en fantastisk fredag du sköna vackra människa 🙂
    och efter idag är det semester – med eller utan flygplan!
    <3

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>