Selleribiffar

Nu blir det mer mat.  Vegetariskt till Alice

Selleribiffar med stekt lök och svamp

Ingredienser

1 bit rotselleri
Salt, peppar, chili,
rismjöl
Sesamfrö
äggvita
Olja
Gul lök
Champinjoner, färska eller på burk
persilja eller gräslök

Gör så här:
Skala rotsellerin och skär i centimetertjocka skivor. Halvera dem om de är stora. Koka skivorna mjuka i saltat vatten cirka 15 minuter. Låt dem rinna av väl.

Under tiden sellerin kokar steker du lök och svamp i en panna.Smaksätt med salt och peppar.

Doppa skivorna i rismjöl, uppvispad äggvita och sen i sesamfrön kryddat med salt, peppar coh chili. Stek gyllene på svag värme. Strö över persilja eller gräslök.

Servera med lök och svamp samt en tomatsallad.

Hur det smakade? Alice gjorde nästan tabberas , så det får nog tolkas som att det smakade gott.  Jag glömde ta en bild före servering. Detta är vad som finns kvar:

tabberas på selleribiffar

 

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>