Selleribiffar
Nu blir det mer mat. Vegetariskt till Alice
Selleribiffar med stekt lök och svamp
Ingredienser
1 bit rotselleri
Salt, peppar, chili,
rismjöl
Sesamfrö
äggvita
Olja
Gul lök
Champinjoner, färska eller på burk
persilja eller gräslök
Gör så här:
Skala rotsellerin och skär i centimetertjocka skivor. Halvera dem om de är stora. Koka skivorna mjuka i saltat vatten cirka 15 minuter. Låt dem rinna av väl.
Under tiden sellerin kokar steker du lök och svamp i en panna.Smaksätt med salt och peppar.
Doppa skivorna i rismjöl, uppvispad äggvita och sen i sesamfrön kryddat med salt, peppar coh chili. Stek gyllene på svag värme. Strö över persilja eller gräslök.
Servera med lök och svamp samt en tomatsallad.
Hur det smakade? Alice gjorde nästan tabberas , så det får nog tolkas som att det smakade gott. Jag glömde ta en bild före servering. Detta är vad som finns kvar:
Senaste kommentar