Olika syn

I kön framför mig på Hemköp står en karl i min i ålder i arbetskläder och en äldre dam med mycket prydlig frisyr och samtalar.

De ondgör sig över hur bedrövligt det är med alla som springer omkring i konstiga mössor och hela tiden pratar i mobiltelefon. Värst är det när de kommer på bussen säger damen. De pratar högt och man förstår inte.

Jag tror (fördomsfullt) att de talar om invandrare, men inser efter att ha tjuvlyssnat lite till att de talar om ungdomar!

I affären finns för tillfället några ungdomar, ganska tysta och väluppfostrade, men har mössa på sig och de är glada. Ska på bio förstod jag av deras samtal.

Paret framför mig enas om att det var bättre på Palmes tid. Då fick man inte ha mössa och mobiltelefon i skolan!

Hallå! Har ni missat Jan Björklund????? Han gör allt för att införa skolan på Palmes tid.

Hur fördomsfull är jag när jag tycker att det finns väldigt inskränkta människor?

Ungdomarna var fina och väluppfostrade och störde absolut inte!

Och bevara oss från skolan som Björklund drömmer om.

I min värld hör de tankarna hemma bland fiskbullar och ni vet ju vad jag tycker om fiskbullar…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses
  1. Kali skriver:

    Det finns en naturlag som säger att den äldre generationen ska förfasas över och ondgöra sig öer den yngre generationen. De ska oroa sig över vart världen är på väg och konstatera att när de var unga så var det minsann ordning på dem. För de vet ju inte vad den äldre generationen egentligen sa om dem bakom deras ryggar då…

    Jag har själv förstått i vilken generationskategori jag hör mest hemma eftersom jag inte kan sluta störa mig på att ungdomarna inte drar upp byxorna. På min tid var det bara bondlurkar och alkisar som hade ’gällivarehäng’… minsann!

  2. inna skriver:

    Helt sant! Jag blev bara så paff att de ondgjorde sig över lugna, snälla ungdomar.

    Håller med om byxorna. En del killar kan knappt gå för att de håller på att tappa byxorna =)

  3. Majsan skriver:

    Att tjyvlyssna när man står i någon kö, tycker jag är mycket spännande 😀 Speciellt om man står i en riktigt lång storhelgskö på MAXI (eller COOP eller vilken affär som helst) och någon gnäller och undrar varför ”alla bara måste handla precis just nu… ” och glömmer att de själva är en av alla dessa andra som handlar precis just då.. 😀

    Det där med att ta av mössan inne – där är jag nog lite gammaldags ännu. Speciellt när de skall sitta till bords och äta (privat hemma eller i skolmatsal, restaurang etc), under lektionstid men överhuvudtaget. Fast jag låter bli att lägga mig i så länge det inte har rört mina egna grabbar.

    • inna skriver:

      Vid matbordet mössa eller huvudbonad av.Där håller jag med dig fullständigt.
      Men jag har inga problem med huvudbonad inomhus annars. Så länge jag kan möta blicken spelar det ingen roll för mig. Har aldrig någon strid i mitt klassrum om huvudbonad eller mobiltelefon för den delen. Vi använder ju mobilen i undervisningen!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>