Vänner

Jag har fantastiska vänner.

Goda vänner, nära vänner, nätvänner, irlvänner, många vänner.

Jag har världens bästa bästis. Men vi bor i var sitt land.

Jag har underbara vänner genom jobbet. Men vi bor flera mil ifrån varandra.

Jag har de bästa webbisar man kan ha.  Men umgänge genom datorn är inte tillräckligt.

Jag har jättefina killkompisar. Men de kan vara lite osociala ibland.

Jag saknar tjejkompisar att umgås med här i Småstad.

Att flytta runt, skilja sig , flytta igen, bli singel  gör att många vänner  försvinner och  förvandlas till ytliga bekanta. Vid en skilsmässa märker man garanterat vilka som är ens vänner. Som singel blir man helt plötsligt en paria bland par.

Hur får man nya vänner som vuxen?

Sätter man in en kontaktannons i lokaltidningen?

Sökes: tjejkompisar att prata allvar och trams med, fika och gå ut på stan med, dansa eller sjunga karaoke med. Lösa livets problem över några glas vin  eller en power walk. Singel eller fast, gammal eller ung spelar ingen roll. Men du ska gilla att umgås med en pratglad, kunskapstörstande, glad,  snäll och ganska smart tjej i sina bästa år. Jag är bra på att lyssna och är ganska prestigelös, så länge du inte försöker slå mig i tp =)

Tänk så mycket lättare det är att vara barn. Som vuxen kan man inte bara gå fram till någon på gården och säga ska vi leka?

Att vara singel är ibland väldigt ensamt. Att våga tro på någons ord om kärlek känns oerhört avlägset. Jag träffar ju dessutom aldrig några singlar, så det känns lika svårt att träffa en vettig man som att få kvinnliga vänner. Nätdejting och krogragg är inget för mig.

Har Du några tips?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
7 Responses
  1. Fröken Hulda skriver:

    Det där annonsförslaget e inte alls dumt Inna – faktiskt! Jag tror på det. Är övertygad om att du inte är den enda som känner som du gör.

    Kan berätta att jag alltid varit en slags ensamvarg. Redan som tonåring föredrog jag en kompis i taget. Gillade inte att umgås i ”flock”. Sedan ca 5 år tillbaka har umgänget utökats och förändrats med tiden. Nya har tillkommit… en del har försvunnit (energitjuvarna som jag gjort slut med) och idag finns flera att välja mellan. Men vi är inget stort gäng utan flera smågäng så att säga. Passar mig bäst… Visst har jag social kompetens och är social… men det blir lätt opersonligt att umgås i flock – tycker jag!

    • inna skriver:

      Tack Hulda!
      Jag är en supersocial person och umgås gärna i flock och älskar att träffa nya människor, så jag överväger helt seriöst att sätta in en annons.

  2. hm… nybliven singel…
    inga kompisar!
    men jag tror att man kan säga ”ska vi leka” till vem som helst. om man vågar och tror på det.
    men jag ska inte säga nånting – nu är jag helt ensam förutom kidsen. och jag har eg aldrig riktigt orkat med så stort umgänge då jag nästan alltid haft barn kring benen.
    nu tycker jag mest jag är gammal och trött och har ont både här å där…
    plus så j*a dålig självkänsla med den här kroppshyddan.
    kram till smarta fina inna som jag ständigt imponeras av <3

  3. inna skriver:

    Du måste ha tid att läka och komma på banan igen vännen.
    Sen är nog eg. inte kroppen orsaken till självkänslan, snarare ett symptom. Sträck på dig och var stolt över att du slutat röka och är fortsatt fd. rökare! Var stolt över din kropp som är stark och frisk och som har burit 5 barn!
    Jag hade sämre självkänsla som smal än jag har nu.

    Kram till underbara härliga Jeanette, vi har varit släkt i ett annat liv, det är jag övertygad om.

    <3

  4. Tofflan skriver:

    Det är inte alltid lätt att hitta nya vänner, men jag har faktiskt hittat en del via bloggandet. Även såna som bor nära. DET är kul! Men jag är också lite av en ensamvarg, så lagom är bäst.

    Kramen!

  5. Nurse Rached skriver:

    Jag har hittat massor av nya vänner genom AA. 😉 Det är nog inget för dig, Inna, men ett bevis på att man kan knyta nya och tighta vänskapsband som ”tant”. (Du behöver ju inte gå och bli alkis, det är onödigt!) Jag förstår precis vad du menar, det här att sakna nån att bara fika med eller gå på bio med en kväll lite oplanerat. För mig som trasat sönder tidigare vänskaper är det stort att ha kvinnliga vänner att vara förtrolig med.

    Och så har jag mina web-kompisar, dig, Tofflan och ett gäng andra. Det är helt fantastiskt! Nu ser jag att du kom i väg, jätteskoj, det ska bli kul att läsa om din kväll! Kram! 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>