Arseniktornet av Anne B. Ragde


Handling:
Drömmen om ett liv i lyx och flärd driver den unga Amelie från det lilla fiskeläget till mellankrigstidens dekadenta Köpenhamn. Hon får plats som varietédansös och spås en lysande framtid inom teatern. Tills man upptäcker att hon är gravid och hon tvingas avbryta sin karriär för att gifta sig med porslinsmålaren Mogens. Flera decennier senare nås dotterdottern Therese av beskedet om Amelies död, en händelse som inte bara för generationerna närmare varandra utan även öppnar den Pandoras ask som är familjens hemligheter.

Det här är en berättelse om tre generationer kvinnor, om människans utsatthet, kärlekens svårigheter och hur skört livet kan vara. Boken tar avstamp idag och tar oss tillbaka i tiden genom ögonen på  Therese,  hennes mamma Ruby,  Amelie och Mogens. Jag vill inte avslöja mer av handlingen för er som inte läst boken än.  Jag tilltalas av det robusta språket, hur man lär känna personerna genom deras tankar och hur väl historien visar hur komplex en människa är och hur olika händelser i livet formar oss.  Det är också ett intressant berättargrepp att börja i nutid och föra berättelsen bakåt i tiden.

Även om Arseniktornet inte fängslar mig lika mycket som Berlinerpopplarna kan jag ändå varmt rekommendera den och lovar att du får en stund härlig läsning!

Category: Uncategorized  Tags:
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. Tofflan skriver:

    Åååå, en till bok som ska upp på min inköpslista bums! 😀

  2. Villimey skriver:

    Den är beställd! 😉

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>