Baka sig lite
Om man ska ha med sig en kaka till kaffet kan man köpa något eller så baka sig lite.
Jag valde att baka. helt gluten, laktos och sockerfritt. Och supergott!
rå konfektkaker ur boken frie kaker av Anne Spurkland
Botten
130 g dadlar
30 g kokosflingor
2 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
20 g kokosfett
Chokladmousse
100 g (1 hel ca) mogen avocado
2 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
20 kokosfett
1 msk honung
Gör så här: kärna ur dadlarna och hacka dem. Finmal kokosen och blanda dadlar och kokos i en skål tillsammans med övriga ingredienser. Om fettet är hårt bör det smältas. Forma små bollar av degen och lägg i små pappersformar.
Mosa avocadon helt slät i en skål, blanda i övriga ingredienser och rör i hop till en slät smet (använd stavmixer) Spritsa eller klicka på avocadokrämen i varje form och dekorera med färgad kokos, en hel pekannöt eller hackade pistagenötter.
Ställ kallt innan servering. Ät och njut.
Fast jag hade ingen karamellfärg hemma, så det blev vitt kokos på.
Måste testas!
Kram
De är supersmarriga! Fick t o m Äldste sonen, som är jätteskeptisk mot godis gjord av avokado, smakade och mumsade i sig 🙂
Kram!