Archive for » augusti 1st, 2011«

Världsfrånvänd

Nu är jag i bokens förlovade land. På riktigt. Originalspråk. Talbok. När jag fattar hur jag får in talboken i iphonen blir det ännu bättre.

Nu har jag en dejt med Harry Hole.

20110801-204135.jpg

Sockerdöden

Sockerdöden av Unni Lindell

-Jag måste få prata med dig, Martin. Nu ska jag berätta det allra värsta.

Sexton år har gått sedan Kari Helene hittade sin lillebror liggande livlös på golvet. Tragedin avskrevs då som plötslig spädbarnsdöd. Nu får en vardaglig händelse Kari Helene att plötsligt minnas något helt annat. Något hon förträngt.
Polischefen Martin Egge är en gammal vän till familjen och den enda Kari Helene vågar avslöja allt för. Men kvällen före deras avtalade möte blir Martin påkörd av en bil och kort därefter dör han på sjukhuset.

Oslopolisens våldsrotel får därmed ett ovanligt krävande och uppmärksammat mordfall på sitt bord. Men inspektör Marian Dahle drabbas även personligen. Om det kommer fram hur nära hon och Martin stod varandra riskerar hon att flyttas bort från utredningen.
I sin sorg sätter hon den egna karriären på spel, och lojaliteten till kriminalkommissarie Cato Isaksen och hela polisteamet på hårda prov.

 

Oslo och min favorit Cato Isaksen. Åh vad jag har längtat. Så har Marian Dahle fått huvudrollen och Cato förvandlats till bifigur. Först blir jag irriterad, men intrigen är så spännande att jag bara fortsätter att läsa och att Catos sämsta sidor bara visar sig hela tiden gör inget.

Gång på gång tror jag att jag har löst gåtan, men det är ändå inte riktigt som jag trodde. Och min Cato får upprättelse 😉

Välskriven och spännande. Jag sträckläste hela söndagen. Ta chansen du också och läs Unni Lindells senaste om Cato och de andra vid kripos i Oslo.

En dag vid sjön

20110801-130126.jpg

20110801-130143.jpg

Category: mobilblogg  Tags:  4 Comments

I väntan på att dottern ska vakna

Eller listjävel som fru Hatt skulle sagt. Listan är förresten plankad hos Fru Hatt.

Jag heter Camilla Antoinette. Men lyssnar även till Inna, Solsken, fröken, mamma, fjortistanten.

Jag är för tillfället nöjd med mitt liv, trots att jag är ensam.

Jag är duktig på bekräfta andra människor och inspirera.

Jag tycker inte om fiskbullar och lammkött. Mår illa bara jag tänker på det.

Jag är jättedålig på att be om hjälp. Kan själv präglar mig. För mycket ibland.

Jag läser snabbt, mycket och alltid.

Jag gillar att träffa nya människor.

Jag sjunger ganska bra, men tonomfånget har krympt när jag inte sjunger i kör längre.

Jag älskar mina barn över allt annat. Det är den enda kärlek som inte sviker.

Jag önskar att jag hade ett hus vid havet.

Jag är inte speciellt bra på att vara långsint. Förlåt och gå vidare är min melodi.

Jag pratar mycket, högt och gärna.

Jag tycker om att bada, men inte doppa huvudet.

Jag är beroende av bekräftelse.

Jag har på mig underklänning och trosor.

Jag dricker mängder av bubbelvatten.

Jag lyssnar på måsar som skränar.

Jag blir arg när jag är stressad och trött.

Jag är rädd för att inte bli älskad.

Jag kan inte förstå rasister.

Jag är pinsamt dålig på att förlora i spel.

Jag är uppväxt i en vanlig arbetarfamilj med mamma, pappa, två barn.

Jag har en mullig kropp med stora tuttar och tjockrumpa, men jag är frisk och stark och uthållig.

Lite trött

Vaknar kvart över 5. Klarvaken. Snurrar runt och har svårt att komma till ro. Ligger och spelar bubble shooter på mobilen. Somnar till slut om. Jag menar,  man måste inte gå upp när man vaknar, och jag vet att får jag bara sova 4 timmar blir jag grinig, milt sagt.

Vaknar vid 9 och är helt mosig i huvudet. Kan man vara så här trött? Har drömt massor och tankarna bara snurrar runt runt. De ord som finns kvar är vitrinskåp och shabby chic!

En dusch och en mugg kaffe känner jag mig lite  piggare =) Men skulle gärna krypa ner i sängen och sova. Fast det kan man ju inte göra. Jag är ju vuxen!

Så till vitrinskåpet.

Det har funnits i min ägo i närmare 20 år. Och jag funderar på att måla det vitt, så att det passar in i min vita ljusa inredning. Men kanske mest för att ha ett projekt, något praktiskt att pyssla med.

Jag har slutat pyssla. Tror det är datorns fel.

Förr pysslade jag jämt. Både på jobbet och hemma. Jobbade ju som fritidspedagog i 10 år och kom ihåg att jag har tre barn. Så jag har pysslat. Samt målat om möbler, snickrat och grejat.

Så vad tror ni? Måla skåpet vitt?

Tacksam för tips innan jag sätter igång. Och jag vet inte säkert om jag vill slipa och få det att se gammal och slitet ut. Jag har en kluven inställning till shabby chic. Och var lugna, jag kommer inte att börja skriva om möbler och inredning varje dag. Det här ingen inredningsblogg eller modeblogg, utan en egoblogg.

Jag gillar att omge mig av föremål som betyder något. Som min sekretär från 1940-talet. Den har jag ärvt efter farmor och den är en del av min barndom. Eller kistan från 1700-talet, där jag förvarar julsaker, som jag ärvt efter min farmors mor. De är inte värdefulla i kronor, men betyder mycket för mig och är en länk bakåt i tiden. De har en historia att berätta.