Relationer

Människan är en social varelse och alla har vi olika slags relationer.

En del varar hela livet och tål motgångar.

Andra är som en dagslända och tar slut när solen går ner.

En del är djupa, andra ytliga.

En del är komplicerade och andra funderar man inte över: de bara är.

Några varar en kortare period och andra blir man aldrig klok på.

Är det något livet har lärt mig är det att människor är olika och att vi måste kommunicera.

På nätet kommunicerar vi genom det skrivna ordet: genom bloggtexter, status på facebook, tweets, artiklar och kommentarer till blogginlägg och artiklar  mm. Genom dessa skapar vi nya relationer.

Ibland är det svårt att veta vad man ska ska skriva, men oftast hittar man en ton med den man kommunicerar med. Det svåra är när villkoren förändras och tonen blir dissonant. Antingen reder man ut eller så vänder någon dig ryggen och ignorerar. Människor är olika.  Ibland går man i taket av en del  kommentarer, men det är svårt att gå i polemik i det offentliga rummet om något som inte  ens är offentligt.
Oftast finns det inte ett rätt och ett fel utan det finns flera aspekter. Då är det bra med perspektivförskjutning, så att man inte målar in sig i ett hörn med tron att min uppfattning är den enda rätta. Det finns aldrig en enda sanning. Bättre att ödmjukt böja sitt huvud och be om ursäkt än att tjura och hävda att jag har rätt. Förlåt och gå vidare är bättre än att vara långsint och ruva på hämnd (tycker jag) Men vi människor är olika. Och det är mångfalden och olikheterna som berikar och ger dynamik.

Jag strävar verkligen att utvecklas som människa och lyckas ibland.

Kommunikation är ett av mina ledord.

Acceptera att alla inte älskar mig är också en bra insikt.

Egenskaper som jag upplever som positiva: viljan att dela med av kunskap, livglädje, skratt, känslor och spontanitet kan andra uppleva som besserwisser-attityd, tillgjort glad, slarvig och tramsig.

Jag är en människa som är både- och snarare än antingen eller:

Kaxig och ödmjuk

Slarvig och ordentlig

Modig och rädd

Glad och tårögd

Självutlämnande och hemlighetsfull

Bestämd och flexibel

Livet har givit mig några smällar och jag är lite kantstött, men det är väl också det som är charmen med oss människor. Att vi har en historia att berätta. Det svåra är när vi talar olika språk. Speciellt när man tills synes har samma kontext, men helt plötsligt saknar lexikon.

Just nu har mitt liv berikats den senaste timmen med Sommarpratarna på svt play.

Goda samtal berikar livet.

Om 5 dagar ska jag föra goda samtal med bästa vännen och världens bästa 7-åring.

Sån glädje berikar också livet.

ps. Ett stort grattis till Kirsti och Peter som gifte sig igår <3

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses
 1. Fröken Hulda skriver:

  Just dina ord… ”viljan att dela med sig av kunskap, livglädje, skratt, känslor och spontanitet”… värmer mitt hjärta då jag till fullo tror att just detta är bra egenskaper för att kunna växa som människa. Å det där med kantstött kan jag precis som säkert många andra oxå instämma i, men även det ger oss erfarenheter som får oss att växa. Ven f*n vill glida fram på en räkmacka genom livet? Inte jag.

  Kylig kvällskram från varmhjärtad Fr Hulda

 2. Fröken Hulda skriver:

  PS. Hittade dessa rader hos en FB-vän som kanske passar in i sammanhanget…

  ”Var en förstaklassens version av dig själv, inte andraklassens version av någon annan” (Judy Garland)

 3. just kommunikation och delaktighet är något som saknas hos många. jag tycker mig ha erfarenhet av just det där att allt skall göras och tyckas på ett speciellt sätt. finns inga varianter liksom. är uppväxt så. har fått lära om. och är trött på folk som ska tllrättavisa mig och/eller berätta hur det är/ska gå till. ibland måste jag bara stänga öronen. när åsikter är så hårda och man inte lyssnar. just att lyssna är en bristvara. ändå så har vi två öron. och bara en mun! men den smattrar och går för jämnan. aldrig jag talar om för folk hur de ska göra… ev kan jag komma med ett tips om någon frågar och jag har erfarenhet. jag kramar, tröstar och tar i folk.
  inte ska f*n sitta och mässa. eller mästra. det märkliga är när man ger sig in i debatt om t ex förlossningar och aldrig har fött barn… bara som ett tydligt exempel. gör mig förvånad. men ändå inte. många människor måste bara hävda sin rätt, sina åsikter eller påklistrade erfarenheter. ibland är det mest hälsosamt att tiga. en gång fick jag och en väninna strida för att vi tyckte om havet. den tredje partnen i samtalet ifrågasatte vårt tycke och smak och sa att havet liksom inte behövdes. vi har ju vänern! jaha…
  kram till dig härliga komplexa enkla fina glada starka kvinna 🙂
  jag gillar dig! där är jag stenhård… hi hi hi…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>