Archive for » mars 3rd, 2012«

Soul

Lördagskvällen förgylldes av Yngste sonen som kom efter jobbet. Det är så mysigt när han kommer på besök och umgås några timmar. Snart flyttar han till Göteborg igen och då blir det inte lika ofta.

Jag hade lovat middag och film. Ingen av oss hade lust för Melodifestival.

Så skulle det väljas film. sonen var inte sugen på dansande pingviner, kalla kriget eller Marilyn Monroe så jag fick honom att se av mina gamla favoriter: the Commitments.

Hjärta och smärta och soul inramat av de inte vackraste kvarteren i  Dublin.

Och underbar musik.


”You’re a no good heartbreaker  You’re a liar and you’re a cheat  And I don’t know why  I let you do these things to me”

 

Duktig flicka

Det gick ju inte att ligga i sängen och dega hela dagen.

Så jag tog mig samman och följde min plan. Fikar efter beröm så klart 😉

Nu har jag 6 fönster som är rena på både in och utsidan och man kan se igenom dem! Varför väntar jag så länge varje gång? För det går ju ganska fort när jag väl gör det. På köpet planterade jag om några blommor. Tror att de blev ganska nöjd.
Sen kan man ju tycka vad man vill om min utsikt från köksfönstret. Kommunkontoret med soc. närmast är väl inte så upphetsande.

Så har jag en bild till Fru Hatt och Tofflan. Vet ju vad ni tycker =)


Mina slänga-sopor-och-gå-till-tvättstugan-skor* De lånas också ut till gäster som vill gå ut på balkongen och röka och passar utmärkt att putsa fönster i. Än är balkongen inte vårfin. Röjd och oskurad skulle man kunna säga. Men i sinom tid. Tänk när man kan ställa upp möbler, lägga ut mattan och njuta av blommor och värme *längtar sommar*

Nu väntar jag på att sonen ska ta hand om disken, så att jag kan laga mat. Men risken är att jag får vänta förgäves. Sonen och den tillfällige inneboende gick ut när jag drog på musik på hög volym (hårdrock är bra städmusik)

Det finns de som har åsikter om inneboende. Jag har hellre en inneboende som sover i mitt vardagsrum på en madrass en period än en ung människa som är uteliggare. Så länge man sköter sig och uppför sig är man välkommen i mitt hem. Oavsett vad man har gjort tidigare i sitt liv. Alla människor förtjänar en andra chans. Jag avskyr människor som dömer och fördömer. Alla kan hamna snett i livet. Att visa någon omsorg är en enkel sak.  Det är skillnad på att fördöma beteendet och människan. Tycker jag.

När jag surfade runt i morse så hamnade jag hos Vetenskapens värld. Ett favoritprogram, som jag även använder i min undervisning.

Intressant forskning, nya rön och revidering av vedertagna begrepp.Idag har jag lärt mig om vikingarna, som var riktiga gangsters. Samt lite annan forskning som fångade mitt intresse. Det första kan jag skriva under på.

Ett krossat hjärta är riktig smärta

Myten om 8 timmars sömn

* mina är inga äkta, utan lågprisvariant för 50 kr. Fula, men sköna  =)

Fri dag

Inte fredag utan f r i d a g.

Hade en trevlig sejour med Johan Blund och vakade utvilad vid halv 7.

Varför förneka sig liksom.

Bloggade lite, läste nyheter, ja hade den sedvanliga surfrundan på morgonen.

Åt frukost , i sängen, vid 8.

Det var lugnt och stilla.

Så bestämmer jag mig för att vila lite och stensomnar. Sover en rörig konstig dröm med massa händelser som inte har någon logik och jag får svar på massa frågor jag ställt, men inte de jag vill ha svar på.

När jag vaknar är klockan kvart i 12 och jag får genast dåligt samvete.

Men bestämmer att det ska jag genast sluta med.

So what att solen skiner och att det är typ vår ute.

Jag gör vad jag vill på min f r i d a g.

Så nu dricker jag kaffe och äter lunchmacka.

Jag har t o m tvagat min lekamen och bestrött den med diverse textiler.

Vad som händer efter kaffet får vi se.

Jag är f r i.

I min drömvärld har jag en trädgård att pyssla med, men får nöja mig med att  putsa fönster och spela wordfeud med vänner. Tack och lov för alla fina vänner jag har. <3

Andrea 15 år

Jag har 3 biologiska barn. Så har jag 2 fjärde barn. Andrea och Henriette.

Idag fyller Andrea 15 år!

Jag har känt denna fantastiska människa sedan hon var 3,5. Då var hon blyg och mammig och älskade Ole Brum dvs Nalle Puh.

Idag är hon en vacker, klok och mycket fin människa. Jag är stolt och glad över att hon finns i mitt liv. Duktig i skolan, en bra vän och en normalt sur och trulig tonåring emellanåt. Hennes stora intresse är mode och design och du kan spana in henne blogg här.

Gratulerer med dagen Andrea <3