Archive for » mars 5th, 2012«

Ibland går solen i moln

Glad och solig i morse. Jag gillar måndagar.

En härlig dag på jobbet.

Att jobba med ungdomar är verkligen livskvalitet.

Smarta, intelligenta, empatiska, roliga, lata, påhittiga, glada, vetgiriga. Ja, superlativen räcker inte till.

Kreativa lektioner med entreprenörskap och teknikutveckling fram till halv ett.

Lunch, idag pedagogisk. Vanligtvis äter jag tillsammans med min klass, men idag var jag wild & crazy och satt tillsammans med ett gäng tvåor. Vi diskuterade demokrati  och kost & hälsa bland annat.

Man skulle kunna tro att jag var otrogen, så snett tittade mina godingar efter mig i matsalen. Va! Ville jag inte sitta med dem? De är makalösa ^^

Planeringsmöte på eftermiddagen. Temadag om fairtrade med entreprenöriellt lärande som metod. Många goda idéer vaskades fram. Det är så härligt med dessa goda möten med andra som brinner för olika saker. Ju mer skolan kan samarbeta med samhälle och näringsliv desto bättre.

Hemma möttes jag av ett kravbrev som gjorde mig sur och förbannad, vilket gjorde att sonen blev sur för att jag var sur. Ja ni fattar. Vi lugnade ner oss båda två efter en stund. Även om vi båda har kort stubin är ingen av oss långsint tack och lov. Lika bra att ryka ihop och sen göra upp och så är det över.

Det är käckt att få krav på att betala  för böcker som jag lämnade tillbaka för över en månad sedan. Jag har t o m kvar återlämningslappen. Ibland är det bra att spara på allt möjligt skrot. Så i morgon ska bibblan få ett litet samtal från mig. Jag ska göra mitt bästa att inte vara allt för irriterad.

Fast egentligen är det inte det som gör att jag är sur och irriterad. Jag är grinig för att någon har gjort mig besviken. Visat bristande respekt. Eller sitt rätta jag? Vilket gör att jag är besviken på mig själv som inte kunde se det. Eller?  Men det är väl en lärdom till att svälja. Men jag hade gärna varit utan den kunskapen.

Ett hett bad och en bra bok  plockade fram lite solsken igen. Surtanten var bara på en fransysk visit =)

Fast det är klart. Livet består av upp och ner. Det är kontrasterna som skapar balans.

Så för att vara riktigt glad behöver jag vara sur och grinig ibland också.

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter.

Ett intressant möte på förmiddagen och årsmöte i Lärarförbundet på kvällen. Samt en lång lista med att-göra-saker däremellan.

Over and out <3