Archive for » januari 17th, 2011«

Kvällstankar

Huvudet är fullt av ord och tankar.

Det skaver i själen. Jag vet ju varför.

Mitt förnuft säger släpp och acceptera att du aldrig får svar, men hjärtat vill ändå tro det bästa om en människa. Att jag får svar.

Annars är livet riktigt harmoniskt.

Jobbet är toppen och jag har hittat en balans utan för mycket stress. Mest för att jag har lärt mig att inte bry mig om allt och ge sjutton i en del saker. För det mesta. Och att jag följer min planering och mina listor. Utan listor skulle livet vara kaos!

Eleverna är toppen och jag har verkligen kul på jobbet!

Om 5 månader slutar min yngste gymnasiet. Då har jag klarat av det obligatoriska jobbet =)

I snart 22 år har jag haft ansvar för barn. Idag har jag ett ganska bekvämt vardagsliv. Jag kan ägna kvällar och helger åt mig själv och mitt arbete. Jag slipper stressen med ungar som vägrar gå upp eller klä på sig. Läxor, fritidsaktiviteter, utvecklingssamtal och allt annat som hör till. Och jag förtjänar att kunna tänka på mig själv. De senaste 6 åren har jag haft ensamt ansvar för mina älskade ungar. Det har varit skitjobbigt att vara ensam förälder, men det har gått. För barnen är samtidigt meningen med livet. Men alla barn behöver både sin mamma och sin pappa. Oavsett om de lever ihop eller inte. Som förälder får man inte svika. Jag önskar att mina barn hade haft en pappa att förlita sig på under tonårstiden, men så var inte fallet. Jag har gjort mitt bästa att finans där hela tiden och tror att de har klarat sig ganska helskinnade ändå.

Regnet har fixat bort ännu mer av den farliga isen. Hoppas nu att det milda vädret håller i sig innan det blir kallt igen.

För snö och kyla kommer vi att få. Det blir inte vår förrän om två månader skulle jag vilja påstå. Det hjälper inte att man längtar efter våren. Det är fortfarande vinter. Hur mycket man än önskar något annat.

Det positiva är att vi går mot ljusare tider. Det märks verkligen på eftermiddagen. Det gäller att hitta ljusglimtarna i tillvaron.

Jag tror på positivt tänkande. Jag är en väldigt positiv person. Tror gott om alla och målar inte fan på väggen i förväg. Men mår jag dåligt och är ledsen eller arg kan jag inte enbart tänka positivt. Det blir för konstlat. Då gäller det att hitta något positivt och inte hänga upp sig på det negativa.

Jag tänker kolla på programmet Jakten på lycka som börjar på svt i morgon, om så bara för Hanna Hellquist, som jag gillar skarpt. En av strategierna för för att må bättre är att skriva tacksamhetsdagbok. En gång i veckan skriver man ner 5 saker man är tacksam över. Jag tänker börja här och nu.

Vecka 2- Jag är tacksam över:

  • De goda samtalen med Johan jag haft under veckan.
  • Den supertrevliga bjudningen hos Babs med god mat, Babs bravader och underbara skratt.
  • Att julen är bortstädad och att jag har det fint hemma.
  • Mina underbara godingar i Te3 som ger mig skratt varje dag.
  • Mina härliga adepter i Te2 som är så trevliga och gör att det är roligt att vara lärare.

Lunchpaus

Förmiddagen med mina godingar har varit intensiv , tramsig och rolig. Som alltid^^

Jag lyckades få till texter och bilder till en tidning och skickade iväg.

Fick sen hastigt slänga ihop ett prov, eftersom jag glömde provet jag knåpade ihop igår hemma. Smart Inna *not*

I lunchlådan låg det pannbiff, sås, potatis och kokta grönsaker. Smakade mums. Till sällskap hade jag trevliga Jeanette^^

Om en kvart ska jag plåga mina elever med prov i photoshop. De ska sitta och greja med bilder och visa vad de kan och jag kan sitta vid min dator och göra vad jag vill dvs  skriva rent anteckningar från möte, fundera klart över några betyg, planera lektioner, uppdatera hemsidan och läsa nyheter bloggar =)

God morgon!

Vaknade pigg och utvilad före klockan ringde!

Det ni!

Kan bero på att jag lade mig i tid igår =)

Pyntad och klar, frukosten i magen, dags att borsta tänderna och ge sig iväg till världens bästa jobb.

Det är stressigt och inte högt betalt.

Men jag har underbara kollegor, en bra chef och de bästa eleverna i hela världen.

Jag har helt enkelt världens bästa jobb!

Mellerud here I come!