Efit fredag 7 januari 2011
Årets första efit. Årets första arbetsdag.
Nu kör vi!
3-tiden
Jag vaknar femtielva gånger under natten och kollar klockan. Det är så typiskt natten efter en lång ledighet.
6-tiden
Pyntad och påklädd. Sally undrar vad jag håller på med. Svart tunika (gammal) svarta leggings (nya) rosa kofta (asgammal) har jag på mig idag. Och ja, spegeln borde putsas. Frågor på det?
8-tiden
Framme på jobbet. Yllestrumpor och fjällskor är utbytt mot innetofflor.
10-tiden
Jobbar fortfarande med olika frågor…
11-tiden
Tittar på granen och funderar på om jag får någon hjälp av demontera den? För det är bra om den är bort på måndag när eleverna kommer. Och jag som är mentor för elevrådet känner ett visst ansvar.
12-tiden
Lunch: julkorv, potatismos och brysselkål. Vi äter och pratar, skrattar och skrattar ännu mer. Dessa stunder med underbara kollegor och vänner är guld värda. Vi pratar om kurser vi ska läsa, historia och alla karlar som friat till Babs =)
13-tiden
Jobba sig lite på egen hand.
14-tiden
Kollegor tittar in för att småprata, men till slut blir jag ensam en stund och kan gå igenom mailboxen.
15-tiden
Man kan väl lugnt säga att granen har gjort sitt =)
16-tiden
Årets budget har presenterats och jag konstaterar att trots mindre medel har vi möjlighet att genomför den verksamhet vi har planerat. Ibland är det bra att vara ensam i sina kurser och ha ensamt budgetansvar =)
17-tiden
En halvtimme försenad kommer äntligen bussen och vi kan åka hem. I en buss som är som ett kylskåp. Men vi kommer hem.
18-tiden
Middag: Innas fisksoppa. Det godaste jag ätit på länge. To die for. Fisksoppa är jag bra på. och så enkelt att göra.
Fisksoppa på Innas vis
Ingredienser:
1 gul lök
några vitlöksklyftor
en bit rotselleri
1-2 morötter
sambal olek efter behag
olja
1 burk kross. tomat
1L fiskbuljong
hummerfond eller annan buljong
400 gr valfri fisk
300 gr skalade räkor
1 knippa dill, finhackad
salt& peppar
2-3 dl grädde
Gör så här: Hacka gul lök och vitlök fint. Skär rotselleri och morot i fina strimlor. Fräs i olja tillsammans med sambal olek. Häll på de krossade tomaterna. Späd med buljongen. Låt soppan koka på svag värme i ca 15 min. Lägg i fisken, skuren i bitar. Sjud tills fisken är klar. Häll i dill och grädde. Smaka av med hummerfond, salt & peppar. Lägg i räkorna. Servera med varma vitlöksbröd. Mums!
19-tiden
12 timmar senare är det inte så mycket glamourlockar kvar. Fint nordiskt hår och fuktigt väder ser till det. Men det var fint så länge det varade. Nu är det mer det vanliga rufset =)
20-tiden
Horisontalläge i soffan och På spåret. Toppat med ett glas vin. Perfekt fredagsmys.
21-tiden
Underbart med en dusch och att få slinka i nattlinnet =)
22-tiden
Nu har min kompis och jag förflyttat oss till sängen. Sitter och chattar med bästisen. Laptop och trådlöst is da shit!
23-tiden
Årets första efit är till ända. Jag sitter i sängen och lyssnar på Karlavagnen. Ikväll är det favoriten Marcus Birro som är programledare.
Tack för idag!
Vill du glädja mig så skriv en kommentar.
Senaste kommentar