Archive for » januari 8th, 2011«

Konstaterande

Om man lägger sig i sängen med datorn på magen för att se lite tv,  direkt efter middagen,  så kan det hända att man somnar.

Paltkoma kallas det tror jag.

Tur att jag inte sov så länge =)

Category: ego  Tags: , , , ,  6 Comments

Lördagsaktiviteter

Nu har vi sånt väder som gör att jag avskyr vinter.

Pissregn!

Blidvädret förvandlar den vackra kalla snön till slaskig sörja och ishalka. Det är livsfarligt att gå. Regnet tar ner humöret. Vad är det för mening med detta väder liksom?

Men jag har ändå humöret på topp. Jag har en skön känsla inombords.

Jag har varit på matiné.

Det var helt omöjligt att få sällskap på filmen som jag ville se. Antingen var folk totalt ointresserade eller hade redan sett. Så jag gick själv på bio. Det har jag inget problem med. I mörkret är man ändå ensam om sin upplevelse.

Änglagård – tredje gången gillt

För mig var det två härliga timmar i biomörkret. En riktigt feel-good film. Lite allvarligare än de två tidigare filmerna, men lika underbar. Min favoritskådespelare har blivit riktigt gammal, men har ändå samma starka utstrålning. Tillsammans med Thord Pettersson gestaltar Sven Wollter två härliga gamla gubbar. Sven Wollter har varit min favorit sedan jag var 14 år.

Jag gillar tillbakablickarna från de tidigare filmerna. För mig passar det jättebra. För att inte tala om det underbara fotot. Humor och allvar varvas och filmen har en naturlig upplösning. Änglagård tredje gången gillt gjorde mig inte besviken och jag struntar i sura recensenter och ger ett högt betyg: 4/5.

Och så ser jag fram emot ett nytt filmäventyr.

Trailern på drygt en minut fick mig att både skratta och fälla tårar. Så jag har förväntningar.

18 mars har filmen Hur många lingon finns det i världen premiär. Den ska jag garanterat se!

Kommunikation

Jag hade skrivit ett långt inlägg om kommunikation. Men det blev så tråkigt och uppstyltat, så jag raderade hela skiten.

Jag har så många ord och tankar inom mig, men ibland blir det tvärstopp med formuleringarna. Jag tror att jag tänker för mycket på formen än innehållet. Samt att jag blir övertydlig i min rädsla att bli missförstådd. Och då blir det högtravande och tråkigt.

En skrivarskola vore kanske något? Men sådant finns inte i Småstad. Kanske en sommarkurs? Brukar inte det finnas på folkhögskolor?

Kommunikation är det som vår tillvaro är mest fylld av. Datakommunikationen är omfattande och tydligt reglerad =)

Kommunikation mellan människor är svårare. Kloppan berör det i ett inlägg. Likaså fick Tofflan mig att tänka efter lite.

Att vara rak och tydlig är något jag har lärt mig på senare år. I många år sa jag det jag trodde förväntades av mig, inte det jag tyckte. Och kommunikationen försvårades så klart. Eftersom jag gav  otydliga signaler. Jag har vänner som är brutalt ärliga, och det skapar en annan sorts konflikt när man sårar människor med sina ord.

Det viktiga är att man vågar kommunicera. Även om det är svårt. Våga ta tjuren vid hornen och säga vad man tycker. Även om det känns jobbigt. Att vägra svara och bryta kommunikationen är fegt. Tycker jag. Det är brister på kommunikation som skapar konflikter.

Bloggen skapar många kommunikationer. Jag älskar att få kommentarer och att faktiskt ha en dialog genom mina tankar. En del dagar kan jag bli lite sur för att så många läser, men inte kommenterar.
Fast det kan ju vara som för mig, när jag läser andras bloggar. Jag har en kort stund över och hinner med en kort surfrunda.
Jag läser, men hinner inte kommentera.
Ibland behöver jag tänka lite innan jag skriver och återkommer senare.
Ibland orkar jag inte skriva, för att jag är supertrött.

Ibland lägger vi ner själ och hjärta i ett inlägg och så får man knappt någon respons. Det svider. Men kanske är innehållet viktigare för mig än för  läsarna.

För mig är det terapeutiskt att skriva ner mina tankar och att få respons av andra. Då blir jag bekräftad. Och behovet att bli bekräftad är vår kanske starkaste drift.

Att blogga är att kommunicera. Kommunikation kommer av ordet communicare som betyder göra gemensam. Och när vi kommunicerar delar vi eller hur =)

Dag 20 – Din favorittid på året?

Jag är en sommarälskare. Det bästa som finns är att få gå barfota. Att ligga på bryggan och läsa i solen. Bada. Fiska krabbor. Jag njuter av sol och värme.

Det är svårt att välja vilken tid som jag gillar bäst. Men det är nog faktiskt försommar. När naturen av full av skir vacker grönska. Hägg och syrén. Liljekonvaljer.  Skolavslutning hägrar och det är kallt att bada.