Archive for » januari 9th, 2011«

Söndag kväll igen

Det har varit en skön helg, men som vanligt har den gått alldeles för fort.

Allting är klart för morgondagen.

Matlådan fixad. Väskan packad. Kläder framlagda och papiljotterna sitter i håret.
Att det dessutom är städat och fint gör att jag känner mig nöjd.

Två trevliga telefonsamtal har förgyllt min dag. Först ett jättelångt med en god vän. Tur att jag inte har head-set till hemtelefonen, då hade vi säkert pratat fortfarande =)
Och så en pratstund med Yngste Sonen. Han som bara jobbar och jobbar, trots att han går i skolan. Men nu har han varit ledig i två veckor. Den återhämtningen behövde han. Min minsting, men ändå så stor och vuxen. Tänk, skitungen tjänar mer än vad jag gör!

I morgon fyller min idol och kollega Babs år. Man talar inte om en dams ålder, men hon är lika gammal som min mamma och den mest ungdomliga lärare jag vet. Hon är underbar^^

Ute är det fortfarande skitväder, men det går att gå utan att halka omkull. I vår stad har man grusat ordentligt samt att regnet har gjort att det är barmark lite överallt. Man kan ta sig fram utan broddar. Fast det blir ju ingen powerwalk direkt =)
Jag var tvungen att lämna några böcker på bibblan. De skulle lämnats för länge sedan och har plågat mitt samvete rejält.  Hjärtesorgen skapade rejält snömos i min hjärna och det var mycket som jag glömde under en period. Förutom böcker och nycklar och sånt var nog det värsta när jag inte kom ihåg koden när jag skulle betala med kort. Helt hjärnsläpp. Flera gånger fick jag lämna varorna i butiken och gå hem till sonen som kan min kod. Så en period var jag tvungen att ha en lapp med koden med mig =(

Det är tur att jag har kommit tillbaka. Jag är ledsen och saknar fortfarande, men har ändå gått vidare. När jag har sörjt klart kan ingen veta. Eller bestämma. Man måste få bearbeta sorg. Inte förtränga eller stänga inne. Men jag förtjänar bättre! Skitstövlar har gjort sitt i mitt liv!

Det bästa med morgondagen är att jag får träffa mina godingar. Eleverna är det bästa med mitt jobb. Dessa underbara, tramsiga, tjatiga, lata, vetgiriga, trevliga, helt makalösa ungdomar som jag får träffa varje skoldag. Det är ett privilegium!

Veckans middag v. 1 vad det blev

Måndag: Dr Oetkers mozarellapizza till mig. Johan åt potatisgratäng & fläskfilé som han lagat dagen innan.

Tisdag: Thaimat från Manora.

Onsdag: julkorv (hemgjord) potatismos och brysselkål.

Torsdag: Lasagne, sallad

Fredag:  fisksoppa, vitlöksbröd

Lördag:  stekt benfri kotlett, klyftpotatis(hemgjorda så klart), sallad

Söndag: ugnsbakad lax, potatismos, sallad

Dagens ord

Nöjd

Visst är det skönt att vara nöjd med sig själv.

Nu har jag skurat och fejat.

Julen är bortstädad. Det är ljust och fräscht!


Den här kompisen har fått jobba =)

Och jag är nöjd.

Söndag i sängen

Jag lade mig sent igår kväll.

Stängde av datorn framåt halv två. Men somnade snabbt.

Vaknade till ett antal gånger av ljud från sonen. Han var inte högljudd, men jag vaknade ändå. Somnade dock om lätt.

Så vaknar jag tidigt och känner mig riktigt pigg. Sätter på datorn och plirar på skärmen i mörkret. Det känns som strax efter 7.

Då kastar jag ett öga på klockan och ser att den 04.23!

Åh vad trött jag blir på mig själv. Stänger av datorn och somnat om =)

Sov ända till 8. Låg sen i sängen i 2 timmar och lyssnade på radio och kollade skidåkning.

Nu är jag uppe och påklädd. Tröttare än vid 4, men vid liv.

Kaffet är precis färdigt och jag blir förhoppningsvis piggare av lite java.

På agendan står det vanliga hushållsarbetet och  lite skidåkning (på tv) varvat med förberedelser av morgondagen. Så att det inte bli tröskelpedagogik =)

Så ska jag prata med en vän. Och skicka ett mail till en annan person. Som förhoppningsvis gör att jag får en sak ur mig och kan lämna gammal skit bakom mig.

Det är min söndag.

Vad ska du göra?

Dag 21 – Ditt favoritplagg?


Klänning så klart!

Redan som litet barn älskade jag klänning och att  vara finklädd. Efter 40 har jag lärt mig att gilla jeans, men inget går upp mot en skön sommarklänning och gå barfota.

På fest har jag ofta en svart klänning (har en hög att välja mellan) för det är snyggt och jag känner mig bekväm. Men det bästa är sommarklänning ^^