Archive for » januari 5th, 2011«

Trettondagsafton

Snart är denna dagen till ända.

Trots att jag inte haft något planerat att genomföra och mest bara har varit så har jag inte varit helt lat.

Jag har städat, diskat, slängt sopor och pysslat om mina blommor.

Jag gick en vända på stan, men inte hittade jag någon mössa. I alla fall ingen vit. Som inte var ful. Eller astöntig.

Men jag fick köpt ipren gel och mjölk. Och helt plötsligt stod jag inne hos guldsmeden och fyndade örhängen och halsband. På rea =)

Jag funderade på semlor, men slog bort tanken.

Till middag blev det julkorv (min hemgjorda) riktigt potatismos och brysselkål till mig och gröna ärtor till sonen.

Sonen frågar hur länge man har ätit gröna ärtor och jag svarar : så länge man har odlat gröna ärtor =)

Himmelskt gott smakade det i alla fall. Jag är bra på att laga mat. Det kan jag säga utan att skryta.

Men jag skulle vilja gå en kurs i gourmetmatlagning. Lära mig att komponera menyer och göra snygga uppläggningar. Men eftersom jag bor i Småstad finns inga såna kurser. Det finns ingen kurs i flamenco heller. Men man kan gå kurs i agility, bildhantering för pensionärer eller sömnad av olika slag. Allt det går fetbort. Det suger om du frågar mig.

Förutom att följa skidåkning på svt play har jag gjort något som jag inte gjort på länge.

Jag har badat med en bok. Ja, jag har läst en bok i badet. Hett, skönt vatten och en spännande bok. Men jag mår lite illa ibland. En av karaktärerna i boken är genuint ond. Jag har så svårt för ondska. Jag vill inte tro att barn är onda.

Jag tror att vi kan utföra onda handlingar, men inte att en människa är ond. Jag tror gott om människor. Kalla mig naiv, godtrogen eller blåögd, men jag tror gott om alla. Denna godtrogenhet gör att jag går på smällar och blir sårad. Det har jag bittert fått erfara i höstas. Min tillit och tro på kärleken är inte lika stark som tidigare. Var det läxan jag skulle lära mig? Att inte vara så tillitsfull och godtrogen?

Boken är ändå fängslande och jag är glad att läslusten kommit tillbaka.

Jag har städat bort de flesta tomtarna och det känns som att julen är passé. Tänk, i Spanien är alla barn förväntansfulla, för i morgon på trettondagen får de sina julklappar. Tänk så olika vi firar.

Trettondagsafton. Jag läser i tv-tablån och ser att de visar något från Fredriksdalsteatern och genast får jag en flashback till min uppväxt. Jag minns inte vilket år, men min bror och jag är ensamma hemma. MaPa är ute på dans. Vi ser på Poppe på tv:n och äter färsk ananas och choklad från Schweiz som vi fått av min faster och farbror. Vi proppar i oss godsaker och har jätteroligt. Dagen därpå får jag magsjuka och spyr som en gris.  Och tror att det beror på ananas och choklad, varvid jag låter bli att äta detta under en lång period. Och varje gång jag ser choklad från Schweiz tänker jag på den gången =)

I morgon är det min sista lovdag och det ska jag  fira med att tvätta. Lasagne är planerat till middag. Jag vet, hemmafruvarning.

Jag brukar göra en veckomatsedel. Det är smidigt och praktiskt och underlättar vardagen. Jag har nog gjort det sedan Johan föddes.

Brukar du göra veckomatsedel?

Jag rekommenderar

En av mina favoritartister är Robbie Williams. Jag tycker att han är en fantastisk entertainer och att uppleva honom på Ullevi är en av de bästa konsertupplevelser jag har haft i hela mitt liv.

Idag har jag sett en dokumentär på svt play om återföreningen av Take That Naket och ärligt berättar Robbie och de andra om livet som band och sig själva. Jag gillar Robbie Williams ännu mer. För att han vågar visa sin ångest och oro. För att han visar självinsikt och att han är en helt vanlig människa. Om än med en makalös röst och en otroligt karisma.

Dokumentären finns tillgänglig på svt play t o m 12 januari.

Nästa sista

lediga dagen.
På fredag är det dags att jobba igen. Fast lite har det börjat.  Chefen hade messat mig i morse och det blev ett samtal när jag vaknat och det satte igång mina tankar. Det ser ut som jag ska få ett nytt projekt under våren. Kul med nya uppgifter!

Jag sov som en klubbad oxe ända till 9 idag!
Då hade jag sovit i 7 timmar. Det var så skönt att få sova ut ordentligt. I mitt hus är det ganska tyst på morgonen eller så störs jag inte så mycket av grannarnas ljud. På vardagarna är jag ju uppe vid 6. De som stör mest är väl katterna, som gärna vill ha frukost före 9 =)

Städning klarade jag av igår, har bara skurat kattlåda idag =)
Hittills har jag även sett på svtplay (Emma) ätit frukost och tvättat håret. Ja kroppen blev också tvagad. Lika bra när jag ändå stod i duschen =)

Nu funderar jag på att ta en tur på stan. Kolla lite i butiker om det finns något fynd. Jag skulle vilja ha en vit mössa. Men tänker bara handla på rea. Sen en sväng till apoteket och investera i ipren gel . Efter en titt i kylskåpet insåg jag att vi behöver mjölk. Annars har vi mat så det räcker och blir över.

I Vänersborg har det bara kommit lite snö. Knappt så det behövs skottas. Men vi har så det räcker sedan tidigare.

Category: ego  Tags: , , , ,  One Comment

Dag 17– Vad gör dig unik och annorlunda än alla andra?

Är det nu jag ska sälja mig själv?

Min genuppsättning gör mig unik. Det finns inte någon som har exakt samma genuppsättning som jag.

Jag har ett antal egenskaper som jag delar med andra.

Jag är snäll, glad, omtänksam, smart, humoristisk, rolig, kunnig, vetgirig, entusiastisk, passionerad, kärleksfull, energisk, barnslig…

Jag är lat, sur, slarvig, bossig, stressad, matglad, tramsig, känslosam, tårmild…

Jag har kunskapstörst från pappa, inre styrka från farmor, snäll och blond efter mamma…

Men det som är unikt för bara mig är min genuppsättning =)