Archive for » januari 6th, 2011«

Äntligen

är det dags att ladda för jobb. Iklädd nattlinne och papiljotter ligger jag i sängen med laptopen och laddar för fullt.

Jag klarar inte av att vara ledig för länge. Då förvandlas jag till en slö soffpotatis som häckar framför datorn  hela dagen. Äter gör jag alldeles för mycket, för vad ska man hitta på när det är för lite att göra liksom. Jag behöver någon som sätter igång mig och får ut mig. men det är ont om sådana här.

Så det ska bli så skönt att få gå upp kl.6, även om jag är trött som ett snöre, ge mig ut i snövädret, åka buss som antingen är svinkall eller supervarm. Sitta bredvid Trond och småprata. Sova en stund och gå den raska promenaden till jobbet när bussen kommit fram. Svära över ”kollegor” som tagit sista kaffet. Utan att sätta på nytt. Det är skottpengar på såna på morgonen.
Hälsa på glada vänner. Kolla mailen, lyssna på musik. Småprata, skoja och tramsa med eleverna. Och vara lite fröken. Fika. Diskutera med kollegor. Skratta. Sova på bussen hem.

I morgon blir det heldag. Så terminen börjar med övertid (har kvar timmar från förra året också ) Jag har fått tydliga besked av chefen att jag inte får ta ut min övertid i pengar, utan när jag får övertid ska skolledaredelen av min tjänst drabbas. Det innebär en del lediga fredagar framöver.

Det svåra med mitt jobb är det blir inte så många övertidstimmar trots allt (under höstterminen blev det totalt 27) Lite här och lite där. Det tar lång tid att skrapa ihop till en hel veckas ledighet. 2 veckor är en utopi.  Så en billig restresa till solen finns inte på min världskarta. Hur gärna jag skulle vilja åka bort. För att åka på jullov, sportlov eller påsklov är inte att tänka på  med min ekonomi.

Tur att jag älskar mitt jobb!

Nu är det tuta och kör i 6 veckor!

Om 145 veckor dagar  är det student för mina godingar!

Om 155 dagar är det sonens student!

Det här ska bli en toppentermin!

Imorgon kan ni följa min dag. För då är det årets första efit =)

Uppdaterad

Det är klart att matteläraren ska anmärka. Dagar eller veckor så noga är det väl inte. Ni fattar väl ändå =)

Favoriter


Espen Lind, Kurt Nilsen, Askil Holm och Alejandro Fuentes i original

Sum dvs Jag är

modäääärn!


Husfru anno 2011 ser på skidåkning samtidigt som maten tillagas.  Vad vore livet utan laptop.

Idag blir det lasagne till middag, men jag tror att det bara blir jag som äter. Sonen har fått magsjuka. Kul för honom *not*
Jag håller tummarna att jag klarar mig.  Men det brukar gå bra. Kan inte minnas när jag hade magsjuka sist. Minst 15 år sedan.

Till Sara <3

Sista

lovdagen.

Jag har sovit oroligt i natt. Eller snarare har jag drömt massa konstigt. Jag har varit på anställningsintervju, provat klänningar, deltagit i filmfestival, varit på resa med mina elever och jagat rasister tillsammans med polisen på min skola. Och läst brev som jag fått. Brev fullproppade med massa positiva omdömen om mig,

Hur ska jag tolka denna drömmen ?

Det är grått och trist ute. Jag kurar under en filt med en laptop i knät. Till frukost blev det rostad kneipp (äkta norsk) med rökt korv och en kopp kanelte. Trots att jag är en kaffedrickare av stora mått finns det vissa dagar när te lockar mer än kaffe. Framför allt på morgonen. Och nu är jag inne i en period med kanelte. Det är så gott!

Tvätten är hopsamlad och står redo i hallen att transporteras till tvättstugan om en timme. Man kommer inte in förrän tvättpasset börjar ändå. Vi har chip för ta oss ut och in, och enbart den som bokat tvättstugan kan öppna.

Men innan det ska jag kolla på skidåkning.

Category: ego  Tags: , ,  2 Comments

Dag 18 – Vad har du sug efter?

Jag är sugen på gröna oliver.

Stora gröna  oliver. Med kärna så klart! Gärna marinerade. Tillbehör: foccacia och rödvin.